Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатець-баптист сяде за ґрати через відмову служити у війську

Вирок суду прикарпатцю-баптисту

Тисменицький районний суд виніс вирок вірянину Церкви Євангельських християн-баптистів, який ухилився від служби у війську. Деталі справи в матеріалі.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Судово-юридичну газету

Як зазначається у вироку, 20 липня минулого року чоловік пройшов ВЛК, яка визнала його придатним для проходження військової служби. Згодом він отримав бойову повістку, однак проігнорував її.

В суді чоловік визнав свою вину і пояснив, що порадився вдома з батьками та вирішив не йти за повісткою, а в цей день пішов на роботу.

Також він додав, що ухилився від призову до війська, бо має на утриманні батьків й він не бажає служити зі зброєю у руках, однак не проти проходити альтернативну військову службу.

Батьки обвинуваченого у суді розповіли, що є вірянами Церкви Євангельських християн-баптистів у селі Ганусівка і син теж сповідує цю релігію.

Суд врахував дві довідки з храму від 7 грудня 2023 року та 18 вересня 2024 року, з яких відомо, що чоловік став вірником церкви християн-баптистів з березня 2024 року. У довідці також йшлося, що обвинувачений є у списку осіб, які готові на поїздку в прифронтову зону для спорудження фортифікаційних споруд.

“Обвинуваченого з огляду на його релігійні переконання могли залучити у ремонті техніки, будівництві укріплень, вивезенні поранених, перевезенні вантажів тощо, але він все одно проігнорував бойову повістку, ухилившись від призову”, – зазначили у суді.

Відтак дослідивши всі матеріали справи суд визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації й призначив йому рік ув’язнення.

На вирок можуть подати апеляцію.

До теми: Уряд України скоротив термін явки до ТЦК за повісткою

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору