Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як боряться з тарганами в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні?

Фото стенду

Днями читачка Інформатора зняла на відео, як в одній з палат медичного закладу таргани бігають прямо по тумбі. Жінка стверджує, що зйомка відбувалась у Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні. Журналісти відвідали заклад аби перевірити санітарні умови. Результатами ділимось у матеріалі.

Інформатор відвідав Івано-Франківську обласну дитячу лікарню та поспілкувався з керівниками закладу.

Коментарі щодо ситуації Інформатору надав медичний директор КНП Обласної дитячої клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради, Семкович Ярослав Васильович. Він підтвердив, що таргани у закладі іноді бувають, але зазначив, що не в такій кількості, як показано на відео.

Жінка зазначила наступне:

Обласна дитяча лікарня, умови. Це ще вони розбіжались від світла ліхтаря”.

Скрін повідомлення, який надіслала читачка

Медик сказав, що у закладі завжди велика кількість пацієнтів, рідні яких часто порушують санітарні норми, тобто приносять продукти у палати. Діти споживають їх у ліжках, чим саме створюють середовище для розмноження тарганів.

В закладі лікуються понад 16,5 тисяч дітей щороку. Зрозуміло, що є велика частина дітей, які потребують догляду батьків та опікунів. Тому кількість перебуваючих в стаціонарі зростає ще практично на 30-40%”, – зазначив Ярослав Семенкович.

Медичний директор запросив завідувача хірургічного відділення Бориса Ореста Ярославовича та завідувача відділення травматології та ортопедії, Іванчука Юрія Романовича для того, щоб ті уточнили та спробували ідентифікувати по відео, чи справді це приміщення знаходиться у якомусь з їхніх відділень. До слова, медики сказали, що таргани в лікарні справді часом бувають, зокрема через самих батьків, які не дотримуються належних санітарних норм у палатах, де перебувають з дітьми. Проте після перегляду згаданого відео, вони не змогли розпізнати палату, в якій відбувалась зйомка.

“Для харчування у кожному відділенні є столова, а батьки з дітьми їдять в палаті, а так розводяться таракани, на жаль”, – зазначив завідувач хірургічного відділення, Орест Ярославович.

Медичний директор зауважив, що саме у відділенні хірургії та травматології найчастіше проводять позапланову дезінфекцію. Як підтвердження, показав документи договору на проведення дезінсекції приміщень (переглянути їх можна і сайті Prozorro).

У нас санітарні норми. Кожний державний заклад діє згідно з чинним законодавством. Ми укладаємо договір виключно із сертифікованими державою фірмами, які здійснюють цю дератизацію. Обробляються окремі ключові харчові вузли та великі палати“.

Адміністрація закладу дозволила журналістам пройтися по палатах аби знайти приміщення, показане на відео. Проте, знайти палату з ролика так і не вдалося, як і власне тарганів, ні у хірургічному, ні у травматологічному відділеннях.

Фото з обласної дитячої лікарні

Фото з Івано-Франківської обласної дитячої лікарні

Фото з обласної дитячої лікарні

Фото з Івано-Франківської обласної дитячої лікарні

Якщо у вас є підтверджені факти про антисанітарні умови в будь-якому з лікувальних чи навчальних закладів Івано-Франківська, пишіть на електронну адресу informator.ivanofrankivsk@gmail.com, Інформатор їх перевірить.

Читати також: “Підвальні приміщення ми почали готувати з осені 21-го”: інтерв’ю про укриття у Франківських закладах освіти

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору