Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Спортивні заходи у Богородчанах: історія

Богородчанський стадіон

Чи не секрет, що богородчанці славляться своїми спортивними здобутками. Час від часу в кожному селі відбуваються футбольні матчі. Про відомі футбольні команди Богородчан, читайте у матеріалі.

Про це повідомляє Інформатор покликаючись на книгу “Місто Богородиці”, автор – Василь Бабій.

У Богородчанах була активно діюча футбольна команда “Сокіл”. В її складі були: Роман Брошкевич (воротар), Володимир Крицун, Теодозій Новаковський, Михайло Гаврилко та інші.

Матчові зустрічі проводились з іншими українськими командами – надвірнянським “Бескидом”, з командами Ямниці, Калуша, Тисмениці, Брошнева. Ігрове поле було на толоці, сидячих місць для глядачів не було.

Гравці мали футболки (треси) в подовжні синьо-жовті полоси шириною 8 см. Інколи відбувались зустрічі з польською командою “Стшелєц” (“Стрілець”).

У 2001 році в Богородчанах була лише одна футбольна команда – “Флоріан”, яка виступала в найсильнішій лізі області. А рік до цього містечко мало ще дві команди: “Факел” та “Кооператор”, які грали в районній першості.

В активі “Флоріана” нульова нічия у товариському матчі з вищоліговим “Прикарпаттям”. Один рік команда грала у другій лізі обласного чемпіонату, коли “вилетіла” з першого дивізіону.

З 1998 року футбольний клуб “Богородчани” поміняв назву на “Флоріан” . Президентом став Д. Климів. Тренерами були М. Іванків, В. Долотко.

В сезоні 2000 – 2001 тренером команди став відомий в Україні спеціаліст Іван Краснецький, адміністратором – В. Костюк.

В травні 2001 року зусиллями райдержадміністрації, організацій району стадіон було реконструйовано, поле, завдяки великим старанням Володимира Костюка, приведено в чудовий ігровий стан. Вперше зроблено трибуну на 500 місць із пластикових крісел. Стадіон набрав гарного та сучасного вигляду.

Читати також: Ремісничий промисел і побут богородчанців: історія.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору