Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як шукати гриби так, щоб тебе не шукали рятувальники |5 важливих порад

Поради рятувальників щодо безпечного перебування в лісі під час грибного сезону

Грибний сезон на Івано-Франківщині в самому розпалі.У соцмережах прикарпатці хваляться своїми кошиками з білими грибами. Проте водночас багато грибників губляться в лісах. Тому детальніше про те як не заблукати в лісі під час збирання грибів читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

Поради рятувальників щодо безпечного перебування в лісі під час грибного сезону:

  • Не збирайте незнайомі гриби, пам’ятайте, що навіть досвідчені грибники можуть помилитися. Якщо сумніваєтесь у виді гриба, краще не чіпайте його.
  • Дотримуйтесь правил безпеки при виявленні підозрілих предметів  – у лісі можуть бути вибухонебезпечні предмети. Якщо побачили підозрілий об’єкт, негайно повідомте про це за телефонами 101 або 102.
  • Не заходьте далеко в ліс без засобів навігації  – беріть з собою карту, GPS або телефон з повністю зарядженим акумулятором, щоб не загубитися.
  • Одягайте яскравий одяг  – це допоможе бути помітним для інших людей і рятувальників у випадку небезпеки або якщо ви загубитесь.
  • Бережіть природу та не розводьте вогонь у недозволених місцях  – це може призвести до лісової пожежі. Завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісі.

Читати також: Як правильно збирати гриби? Лайфхаки від грибника

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору