Грибний сезон на Івано-Франківщині у самому розпалі. Нещодавно Інформатор підготував для вас огляд цін на цей осінній делікатес на прилавках ринку Івано-Франківська. А от сьогодні ми з вами ділимося рецептом маринованих білих грибів. Деталі читайте у матеріалі.
Повідомляє Інформатор
Насамперед для того, щоб замаринувати білі грибочки їх потрібно зібрати або ж купити. Дізнатися скільки коштують гриби на ринку Івано-Франківська ви можете в матеріалі за посиланням.
Даний рецепт розрахований на вісім півлітрових банок.
Для консервації потрібно:
- 3 кілограми білих грибів;
- 3 літри води;
- 400 грамів оцету;
- 5 столових ложок солі;
- 5 столових ложок цукру;
- 4 лаврові листки;
- чорний перець горошок;
Перш за все підготуйте банки. Ретельно їх помийте та висушіть. В кожну банку киньте 5-6 горошин чорного перцю. Також перед консервацією добре почистіть гриби та помийте. Опісля відварюйте впродовж однієї години в підсоленій воді.
Перейдемо до приготування маринаду. В каструлю додайте воду, оцет, сіль, цукор та лаврові листи. Суміш поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Опісля в маринад додайте відварені та проціджені гриби і ще варіть впродовж години.
У підготовані стерилізовані банки розлийте грибочки, так щоб вони плавали у маринаді. Опісля ключем для консервування закрийте банки і накрийте ковдрою.
Інформатор бажає вам вдалих рецептів!
Читати також: Консервація із кабачка на зиму | рецепти
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87