Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У листопаді на дорогах України обмежать швидкість руху до 50 км/год: роз’яснення від МВС

Обмеження швидкості на дорогах

1 листопада на дорогах України встановлять обмеження швидкості руху та нові знаки. Чи торкнуться зміни Прикарпаття? 

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ, покликаючись на першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького

Про нововведення Білошицький повідомив під час телемарафону “Єдині новини”. Він додав, що ПДР не змінюються — вони переходять на “зимовий період” саме тоді, коли  рівень небезпеки для всіх учасників руху зростає.

Відтак максимальна дозволена швидкість руху становитиме 50 км/год. На тих ділянках доріг, де було дозволено підвищення обмеження швидкості до 80 км/год, дорожні знаки будуть змінені на обмеження швидкості до 50 км/год.

Також Білошицький пояснив, що пункт Правил дорожнього руху 12.8 існує вже давно й можливість встановлення іншого швидкісного режиму на літній період там передбачена:

“У деяких містах нашої країни, зокрема Києві та Дніпрі, на тих ділянках дорожнього руху, де це дозволяють і дорожні обставини, і безпека дорожнього руху, встановлювались знаки вищого обмеження швидкості. Тобто 80 км/год на літній період. Цей період зараз закінчується, і вже з 1 листопада вказані знаки будуть змінені на стандартні, тобто обмеження швидкості – 50 км/год. Таким чином, правила фактично не змінюються, а настає зимовий період, який не передбачає інші обмеження швидкості руху”.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишилось обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року.

Інформатор закликає всіх учасників дорожнього руху бути уважними на дорогах та не порушувати ПДР. Бережіть себе.

Читайте також: На Прикарпатті не працює понад 50 інтернет-провайдерів: причина

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору