Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківщина втратила шістьох Героїв на війні

Полеглі воїни

Прикарпаття знову втрачає свої мужніх захисників. За незалежність України померли Володимир Оліфер, Андрій Волощук, Олександр Чухно, Богдан Смирнов, Віктор Олексин та Роман Яковенко.

З болем повідомляє Інформатор.

Рогатинська громада втратила Володимира Оліфера

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Рогатинської територіальної громади.

Володимир Анатолійович Оліфер народився 2 травня 1969 року в селі Руда.

Закінчив Підгородську восьмирічну школу. Продовжив здобувати освіту в Рогатинському СПТУ N35, де отримав фах тракториста-машиніста третього класу та слюсаря другого розряду. Знався на техніці.

В селі чоловіка знали більше, як «Майстра», а не Оліфера. Були у житті Володимира й служба в армії та створення сім’ї, у якій виховав трьох доньок. Дочекався на світ чотирьох онуків.

У дні повномасштабної війни Володимир Оліфер сам пішов у військкомат та став на захист держави. Виконував обов’язки водія стрілецького відділення стрілецької роти. Проходив бойові завдання у Запорізькій області.

Помер захисник 17 жовтня 2024 року у львівському госпіталі.

Траурний кортеж рухався до Рогатина зі Львова 18 жовтня. Об 11:00 год на площі Роксолани відбулась панахида і прощання з воїном.

Відтак кортеж попрямував до рідної оселі Володимира Оліфера у Руду.

Сьогодні поховали жителя Матеївецької громади, Андрія Волощука

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці центральної бібліотеки Матеївецької громади.

Андрій Волощук народився 29 червня 1979 року в селі Перерив. Проживав у Коломиї. У 2015 році Андрій доєднався до лав ЗСУ, проходив службу в 95-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. Пізніше служив у в/ч А4918.

На жаль, 17 жовтня 2024 року серце Воїна раптово перестало битися.

Сьогодні 18 жовтня об 11:00 розпочалось прощання в ритуальній каплиці Собору Святого Апостола і Євангелиста Іоана Богослова в Коломиї на вулиці Привокзальна, 14.

Далі траурний кортеж вирушив у село Перерив.

На війні загинув лейтенант Олександр Чухно

Про це повідомив на Фейсбук-сторінці міський голова, Руслан Марцінків та голова Гребінківської громади Віталій Колісніченко.

Чухно Олександр народився 14 червня 1992 в місті Харків. Навчався в загальноосвітній школі №2 міста Гребінка, після закінчення якої вступив на навчання до Київського політехнічного інституту.

У 2014 році був призваний до лав Національної Гвардії України та продовжував службу в місті Львів. Захищав незалежність України під час АТО і до повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання в складі четвертої бригади оперативного призначення НГУ імені Героя України Сергія Михальчука «РУБІЖ».

З перших днів агресії та до дня своєї загибелі перебував на передовій. Його життєвим кредо було: «Я поведу хлопців лише туди, куди піду сам». І до останнього подиху не зрадив своїм словам.

Командир піхотної роти Чухно Олександр Іванович загинув смертю воїна, прикриваючи свій підрозділ.

Сьогодні, 18 жовтня о 12:00 відбулось прощання з Олександром та чин похорону з Будинку смутку (вул. Ребета (Побутова) 3. Поховали полеглого захисника на Алеї Героїв міського кладовища у селі Чукалівка.

На Донеччині загинув Богдан Смирнов

Про це повідомив на Facebook-сторінці голова Калуської громади, Андрій Найда.

Солдат Богдан Смирнов був призваний на військову службу у лютому 2024 року.

Служив оператором розрахунку відділення протитанкових ракетних комплексів взводу однієї з військових частин.

На превеликий жаль, у віці 47 років, 14 жовтня, Богдан Смирнов загинув на Донеччині.

Богородчанська громада втратила Героя Віктора Олексина

Про це повідомив на Фейсбук-сторінці голова Богородчанської селищної ради Ростислав Заремба.

Віктору було 36 років. Народився в селі Івано-Франковому на Львівщині.

Після одруження разом із сім’єю проживав у селі Підгір’я. Проходив службу у поліцейському взводі Nº3 роти Nº1 батальйону поліції особливого призначення «КОРД» (стрілецький) ГУНП у Львівській області.

17 жовтня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув старший сержант поліції Віктор Олексин, який виконував бойове завдання в місті Торецьк на Донеччині.

Почесна зустріч та панахида відбудеться на Алеї Героїв у Богородчанах завтра, 19 жовтня 2024 року о 15 год. Опісля кортеж направиться через центр села Підгірʼя.

Поховають Віктора у неділю в селі Підгір’я.

З Тлумаччини помер військовий Роман Яковенко

Про це повідомили на Facebook-сторінці Тлумацької міської ради.

Роман Яковенко народився у 1972 році. У 2022 – 2024 роках служив у лавах Збройних Сил України. Бійця було звільнено за станом здоров’я.

17 жовтня навіки перестало битися серце жителя села Надорожна Романа Яковенка. Панахида відбудеться сьогодні, 18 жовтня, о 18:00 год у селі Надорожна.

Вічна слава полеглим українцям! 

Марія Гарасим

Читати також: 22, 34 та 38 років: на Франківщині поховають молодих захисників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору