Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Дія” закрила послугу бронювання працівників від мобілізації

бронювання від мобілізації, Дія

Про це повідомляють у застосунку після натискання кнопки “Подати заявку”. Наразі триває аудит заброньованих військовозобов’язаних. 

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Як йдеться в оповіщенні, послуга тимчасово закрита, а ось триватиме перевірка до 15 листопада.

бронювання від мобілізації, Дія

Оповіщення в застосунку “Дія”

“Як уточнив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, до 15 листопада в Україні мають провести аудит «критичних» підприємств, які отримали такий статус від органів місцевого самоврядування. До комісії мають включити військових. Якщо підприємство виявиться «не критичним для держави», то бронювання переглянуть”, – розповідає Радіо Свобода з посиланням на Міноборони.

Хто підлягає бронюванню

В ефірі телеканалу “Галичина” про це нагадав Андрій Мороз — виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування і соціальної підтримки, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи.

“Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, в органах місцевого самоврядування. Також на підприємствах, установах та організаціях, які виконують мобілізаційні завдання, або визнанні критично важливими для функціонування економіки. На сьогодні встановлено термін бронювання 1 рік”, – розповів Мороз.

Військовозобов’язаним, що працюють в органах державної влади й місцевого самоврядування, бронювання надається на період проведення мобілізації.

Свою думку висловив й нардеп Олександр Федієнко у телеграм-каналі. Посадовець повідомив, що важливо перевірити, як надавалась критичність, й також — провести аудит по підприємствах, чи були випадки, коли працівники з бронюванням виїжджали з України й не повертались.

“Я думаю що ні для кого не секрет коли керівник підприємства залишав невелику квоту, а у разі коли його працівника десь зупиняли представників центру комплектування одразу подавав його на бронювання”, – йдеться в дописі Федієнка.

Читати також: Чи може вітчим, який виховує дитину з інвалідністю отримати відстрочку від мобілізації: роз’яснення від Верховного суду

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору