Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Розшук тих, хто не оновив дані та повістки Укрпоштою: про ситуацію з мобілізацією на Прикарпатті з перших уст

Андрій Морозов про ситуацію з мобілізацією на Прикарпатті

Днями в ефірі ОТБ “Галичина” Андрій Мороз, виконувач обов’язків заступника начальника Івано-Франківського ТЦК та СП, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи розповів про мобілізаційні правила, що діють на Прикарпатті. Також згадав за вручення повісток через “Укрпошту” та оновлення даних військовозобов’язаних. Про це та більше далі в матеріалі.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ

Андрій Мороз каже, що в лавах збройних сил постійно потрібне поповнення і тому Україна змушена проводити мобілізацію. Щодо нашої області, то вона відбувається згідно з мобілізаційними завданнями, які визначені генеральним штабом ЗСУ та оперативним командуванням. Тобто відбувається поетапне доукомплектування навчальних центрів та військових частин.

Вручення повісток через “Укрпошту”

Здійснення оповіщення через Укрпошту — це автоматизований процес, де дані повістки генеруються генеральним штабом ЗСУ. Опісля через АІТС “Оберіг” начальники районних, міських ТЦК накладають свій електронний підпис на кожну повістку та розсилають всім військовозобов’язаним громадянам.

Потім здійснюють контроль за ходом їх вручення. Якщо після отримання повістки поштою громадянин не з’явився на вказану дату, то його подають у розшук до Національної поліції. Робить це ТЦК, а не Укрпошта.

Андрій Морозов про ситуацію з мобілізацією на Прикарпатті

Андрій Морозов в ефірі ОТБ “Галичина”

За словами виконувача обов’язків заступника начальника обласного ТЦК, оповіщення громадян відбувається різними способами: спільними групами представників ТЦК та органів Національної поліції, а також засобами через Укрпошту.

“Якщо ми бачимо, що є дата на яку громадянин мав прибути, але цього не зробив, то ми подаємо його у розшук до Національної поліції. Якщо прибувають, то здійснюємо відповідні заходи. Перевіряємо чи є відстрочка, когось направляємо на ВЛК. Далі по кожному громадянину розбираємося, який в нього статус на цей момент. Розсилка поштою повісток спрощує нам роботу. Нам не треба робити це в ручну, тобто нам це трохи розв’язує руки й ми маємо більше часу, щоб займатися іншою діяльністю”, – додає представник ТЦК.

Яка ситуація з оновленням даних на Прикарпатті? 

Андрій Морозов каже, що неабиякі труднощі були з оновленням даних військовозобов’язаними. Були великі черги  безпосередньо в ТЦК та СП. Одразу багато людей хотіли оновити дані до 16 липня саме в центрах комплектування. Він також наголосив, що зараз оновити дані не можливо, цей процес завершений і ті, хто цього не зробив будуть притягуватися до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу 17 тисяч гривень.

Тобто громадяни, які не оновили дані станом на 16 липня, рано чи пізно попадуть в ТЦК і будуть сплачувати штраф за те, що вчасно цього не зробили.

Число тих, хто не оновив дані, військовий не назвав, бо інформація з грифом обмеження доступу. Лише додав, що на Прикарпатті є достатня кількість тих, хто не оновив дані й зараз по них працюють.

“Зараз ми займаємося тими людьми, які не оновили дані. Проводимо оповіщення, вручаємо повістки та розшукуємо, тих людей, які не оновили дані згідно з постановою Кабінету Міністрів”. 

Повну версію інтерв’ю з представником ТЦК можна переглянути нижче:

Читайте також: “Дія” закрила послугу бронювання працівників від мобілізації

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору