Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як зігрітися восени: рецепт гарбузового лате

Рецепт гарбузового лате

Коли осінь приносить із собою прохолоду, хочеться знайти спосіб зігрітися. Саме в такі моменти гарбузовий лате стає ідеальним напоєм. Що ж Інформатор ділиться з читачами рецептом пряного і ароматного напою.

Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Shuba

Цей сезонний напій із поєднанням ніжного гарбузового пюре, кориці, імбиру та еспресо здатний розтопити будь-яку осінню прохолоду.

Для приготування гарбузового лате потрібно:

  • кава еспресо;
  • молоко 2.5%;
  • пюре гарбузове
  • цукор;
  • цукор ванільний;
  • кориця мелена;
  • мускатний горіх мелений;
  • імбир мелений;

У каструлю налийте 300 мл молока, додайте гарбузове пюре і спеції, а саме ванільний цукор, мелену корицю, мелений імбир і натертий мускатний горіх.

Поставте суміш на середній вогонь та доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, зменшіть вогонь і варіть напій ще 3-4 хвилини.

Опісля додайте цукор і розмішайте.

Для приготування молочної пінки в окрему місткість налийте 100 мл молока і на середньому вогні прогрійте його до температури 55-60 ° С.  Підігріте молоко збийте блендером до отримання пухнастої молочної піни товщиною 1-2 см.

Чашку або келих заповніть на 1/3 гарячою кавою. Потім влийте гарбузово-молочну суміш та додайте молочну пінку, заповнивши келих доверху.

За бажанням присипте напій дрібкою меленої кориці.

Інформатор бажає вам вдалих рецептів!

Читати також: Осіннє тепло в чашці: рецепт безалкогольного глінтвейну

Головне фото ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору