15 листопада розпочнеться Різдвяний піст, який буде тривати 40 днів — до 24 грудня. Інформатор підготував для вас календар харчування по днях.
Розповідає Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на Факти ICTV.
Під час Різдвяного посту можна їсти: каші, овочі, фрукти, горіхи, бобові, мед. Забороняється вживати молочні продукти, яйця, м’ясо та м’ясні бульйони.
Різдвяний піст ділиться на три етапи:
Перший етап (15 листопада – 6 грудня)
У понеділок можна їсти гарячі страви без олії.
У вівторок, четвер, суботу та неділю можна їсти рибу та вино.
У середу та п’ятницю – сухоїдіння.
Другий етап (7 грудня – 18 грудня)
У понеділок можна їсти рослинну їжу без олії.
У вівторок та четвер можна їсти рослинну їжу без олії.
У середу та п’ятницю – сухоїдіння.
У суботу та неділю можна їсти рибу та вино.
Третій етап (19 грудня – 24 грудня)
У понеділок, середу та п’ятницю – сухоїдіння.
У вівторок та четвер можна їсти страви без олії.
У суботу та неділю можна їсти страви з олією.
Інформатор закликає вас бути уважним до свого здоров’я та тримати Різдвяний піст лише за умови гарного самопочуття та фізичного стану. Люди похилого віку, люди зі слабким здоров’ям, маленькі діти, вагітні та жінки, що годують немовлят можуть не так суворо дотримуватись посту.
Читати також: “ілюмінацій купляти не будемо” : коментар мера щодо оздоби Франківська до Нового року
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87