Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кутя на Святвечір: рецепт та вартість інгредієнтів

Кутя

Кутя – одна з головних страв Святвечора, яка символізує достаток, єдність та пам’ять про предків. У кожній родині є свої секрети приготування цієї страви, але основні інгредієнти залишаються незмінними: пшениця, мед та горіхи. Ми підготували для вас традиційний рецепт куті та підрахували, яка вартість продуктів цього року.

Готуємо з Інформатором. 

У 2024 році ціни на інгредієнти для приготування куті наступні:

  • Пшениця – 17 грн/кг;
  • Мед – 100 грн;
  • Горіхи – 50 грн;
  • Мак – 32 грн;
  • Халва – 30 грн/200 гр.

Отож, середня вартість продуктів для куті – 229 грн.

Приготування:

Насамперед потрібно приготувати мак. Зазвичай це робить господар оселі, який макогоном перетирає мак з цукром (як казали деякі предки, на Святвечір слово мак казати не можна, а краще говорити – зернятка). Після цього, до маку додати передчасно зварену пшеницю, мед, порізані горіхи й халву та трішки води. Кутя готова.

Інформатор бажає вам смачної вечері та веселого Різдва!

Читайте також: Олів’є, оселедець під шубою та ікра: новорічний стіл подорожчав на майже 25%

Головне фото ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору