Інформатор Івано-Франківськ

НАДВІРНА

Кава знижує ризик хвороби Паркінсона: поради Надвірнянських лікарів

Сімейний лікар Надвірнянського некомерційного центру первинної медичної допомоги Ірина Фабрика розповіла, як кава допомагає знизити ризик хвороби Паркінсона.

Пише Інформатор Івано-Франківськ

Хвороба Паркінсона — серйозне неврологічне захворювання, яке порушує здатність людини вільно рухатися. Воно виникає через ураження нервових клітин у головному мозку.

Європейські вчені з’ясували, що регулярне споживання кави може зменшити ризик розвитку хвороби Паркінсона аж на 40%.

Кофеїн стимулює кращий розподіл дофаміну в мозку, а це впливає на зниження ризику виникнення хвороби. Звісно, кава — не чарівна пігулка. Але її помірне вживання може стати частиною здорового способу життя та підтримки мозкової активності.

Отже, якщо ви любите каву — пийте її із задоволенням й користю! Це не лише приємний щоденний ритуал, а й цілком можлива профілактика серйозного захворювання.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Коли у Надвірній можна записатись до сімейного лікаря: графік на травень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору