Сімейний лікар Надвірнянського некомерційного центру первинної медичної допомоги Ірина Фабрика розповіла, як кава допомагає знизити ризик хвороби Паркінсона.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Хвороба Паркінсона — серйозне неврологічне захворювання, яке порушує здатність людини вільно рухатися. Воно виникає через ураження нервових клітин у головному мозку.
Європейські вчені з’ясували, що регулярне споживання кави може зменшити ризик розвитку хвороби Паркінсона аж на 40%.
Кофеїн стимулює кращий розподіл дофаміну в мозку, а це впливає на зниження ризику виникнення хвороби. Звісно, кава — не чарівна пігулка. Але її помірне вживання може стати частиною здорового способу життя та підтримки мозкової активності.
Отже, якщо ви любите каву — пийте її із задоволенням й користю! Це не лише приємний щоденний ритуал, а й цілком можлива профілактика серйозного захворювання.
Головне фото ілюстративне.
Читайте також: Коли у Надвірній можна записатись до сімейного лікаря: графік на травень
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87