Медична сестра Надвірнянського некомерційного центру первинної медичної допомоги Ганна Штогрин розповіла, чому перед вживанням зелені та овочів з городу слід ретельно їх промити.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Весна та літо багаті своїми дарами: овочі, фрукти та зелень. Так і хочеться поласувати свіжим та зеленим прямо з городу чи саду. Проте перед вживанням вищезгаданих продуктів слід ретельно їх промити.
Навіть якщо ви вирощуєте зелень на власному городі, на ній можуть бути:
- Бактерії (наприклад, E. coli, Salmonella, Listeria);
- Гельмінти (яйця паразитів із ґрунту або фекалій тварин);
- Гриби та пліснява.
Ці мікроорганізми можуть потрапити на зелень із ґрунту, води для поливу або через комах та тварин. Якщо ви використовуєте добрива, засоби від шкідників чи інші хімікати, їхні залишки можуть бути на листках.
Перед споживанням обов’язково замочіть зелень у великій кількості холодної води на 10-15 хвилин. Промийте її під проточною водою, бажано кілька разів. А потім просушіть за допомогою паперових рушників.
Інформатор бажає вам здоров’я!
Читайте також: Аварія на Надвірнянщині: між Назавизовом і Перерослем зіткнулися BMW та автобус
Головне фото ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87