Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як прикарпатцям освіжатися у спеку без ризику: важливі правила щодо напоїв

Літо це пора коли хочеться випити щось холодного. Ось у головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області розповідають, як не зашкодити своєму організму.

Пише Інформатор Івано-Франківськ, покликаючись на ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

У Держпродспоживслужбі застерігають: неякісні напої або неправильне їхнє зберігання можуть зашкодити здоров’ю. Тож варто дотримуватись кількох простих правил.

Якщо мова йде про фасовану продукцію:

  • обов’язково читайте інформацію на етикетці (відповідно до ст. 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”)
  • переконайтесь, що напій зберігається правильно — при температурі від 0 до 20 °С, подалі від сонця.

Ці правила стосуються і напоїв, які продають на розлив чи готують на місці. У таких випадках продавець зобов’язаний надати всю необхідну інформацію на вимогу покупця. А от посуд, в який розливають напій, повинен бути обов’язково чистим.

Останнім часом все більше закладів переходить на екологічні стандарти й пропонують клієнтам приносити власну тару, відмовляючись від одноразового пластикового посуду. Але важливо знати: якщо у продавця є обґрунтовані сумніви щодо чистоти вашого посуду — він має право відмовити у продажу.

Держпродспоживслужба нагадує: відповідальність за гігієнічні умови, якість напоїв і чистоту посуду несе саме продавець.

Тож обирайте уважно, купуйте обережно — і нехай літня прохолода буде лише на користь!

Читати також: Вишукані старовинні печі, які стали рідкістю в прикарпатських оселях: історія кам’яниць у стилі сецесії

Підписуйтесь, щоб частіше бачити наші новини.

Головне фото ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору