Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Небанальний рецепт сніданку з кабачків: оладки з м’ятою, фетою та лимонною цедрою

Що приготувати з оладків?

Коли звичні кабачкові оладки вже набридли, а хочеться чогось легкого й корисного — цей рецепт стане чудовим варіантом для сніданку.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 1 середній кабачок (тертий, відтиснутий);
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки рисового або кукурудзяного борошна (можна й без нього — лише з яйцем);
  • 50 г сиру фета (розкришити);
  • 1 чайна ложка лимонної цедри;
  • 1–2 столові ложки подрібненої м’яти (якщо любите пікантніше) або петрушки (якщо традиційніше);
  • сіль, перець — на свій смак;
  • олія — для смаження (рафінована кокосова, оливкова або інша).

Приготування:

Натріть кабачок на великій тертці, посоліть й залиште на 5–10 хв, після чого добре відтисніть зайву рідину. Додайте яйце, борошно, м’яту/петрушку, цедру лимона, фету, спеції — перемішайте.

Смажити потрібно, як звичайні оладки. Подавати можна з грецьким йогуртом або соусом зі сметани, часнику і зелені.

Смачних вам вихідних!

Читати також: Смузі з огірків — новий порятунок від спеки у Франківську: смачно, легко й корисно

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Ілюстрацію згенеровано за допомогою ШІ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору