Салат з абрикосами, козячим сиром і м’ятою. Солодко-солоний, з освіжаючим ароматом м’яти й ніжною текстурою — чудово як самостійна страва або до запеченої курки/риби.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 3–4 стиглих абрикоси (розрізати на дольки або половинки);
жменя руколи або міксу зелені; - 50 г козячого сиру або фети (розкришити);
- 1–2 ч. л. гарбузового насіння або мигдальних пластинок (злегка підсмажених);
- кілька листочків м’яти;
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- мед або кленовий сироп — 1 ч. л. (за бажанням);
- сік лимона — 1 ч. л.;
- сіль, перець — до смаку.
Як готувати:
Абрикоси помити, розрізати навпіл або на дольки. Якщо дуже стиглі — просто викласти, якщо твердіші — трохи обсмажити на сухій сковорідці по 30 секунд.
На тарілку викласти зелень, зверху — абрикоси, сир, м’яту, насіння.
Змішати олію, лимонний сік і трохи меду — заправити салат. Посипати перцем і подавати одразу.
Читати також: Два найкращі способи як їсти кавун цього літа
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Ілюстрацію згенеровано за допомогою ШІ.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87