З вівсянки можна творити справжні кулінарні шедеври — не прісно, не нудно, а смачно й ситно.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Ось 5 ідей, з чим їсти вівсянку, залежно від настрою й часу доби:
Класика на сніданок: банан + горіхи + кориця
Інгредієнти:
- 1/2 банана (нарізаного або розім’ятого);
- 1 ч. л. меду або кленового сиропу;
- жменя волоських горіхів або мигдалю;
- дрібка кориці
- Смак: теплий, насичений, як десерт без провини.
Літня версія: ягоди + йогурт + м’ята
Інгредієнти:
- 2 ст. л. грецького йогурту;
- 1/2 склянки ягід (чорниця, полуниця, смородина, ожина);
- листочки м’яти;
- трішки лимонного соку
- Смак: освіжаючий, кисло-солодкий і дуже легкий.
Енергетична: молоко + фініки + насіння
Інгредієнти:
- варена вівсянка на молоці;
- 1–2 фініки без кісточок (порізати);
- 1 ч. л. насіння льону або чіа;
- щіпка кардамону або ванілі
- Смак: східний, вершковий, поживний.
Солона версія: яйце + авокадо + зелень
Інгредієнти:
- вівсянка зварена на воді або овочевому бульйоні;
- 1 варене або смажене яйце;
- пюре з половинки авокадо;
- сіль, перець, оливкова олія;
- зелень (петрушка, рукола, кріп);
- Смак: ситно, несподівано смачно. Ідеально для вечері.
Для ласунів: какао + арахісова паста + тертий шоколад
Інгредієнти:
- 1 ч. л. какао додати під час варіння;
- 1 ч. л. арахісової пасти зверху;
- тертий чорний шоколад;
- скибочки банана або фініки — для солодощі;
- Смак: майже як Nutella.
Головне фото згенеровано ШІ.
Читайте також: Салат, який змусить по-новому подивитись на абрикоси: літній хіт на вашій тарілці
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87