Це рецепт-згадка про дитинство для тих, кому зараз більше 30-ти, в кого літо проходило «на городі» або на річці, в кого стає тепло на душі від словосполучення “хліб з цукром”.
Пише Інформатор Івано-Франківськ, згадуючи про дитинство в 90-х
Зараз таке поєднання продуктів викликає осудливі погляди дієтологів та нутриціологів, але якихось чверть століття тому брати шматок хліба, мочити його у воді (чи намащувати домашньою сметаною), а зверху посипати цукром – було абсолютною нормою і чи не найрозповсюдженішим десертом для дітей. Сьогодні хочемо поділитись з вами тим секретним рецептом (для тих, хто чує про нього вперше) і поностальгувати разом з тими, хто вже посміхається і згадує той смак, читаючі ці рядки.
Інгредієнти:
- 1–2 скибки свіжого або підсушеного хліба (білого, чорного, якого знайдете, але якщо автентично, то це має бути той самий майже білий хліб-цеглинка)
- сметана домашня (трішки, для намазки)
- цукор звичайний білий
- жменя ягід: малина, чорниця, порічки, полуниця (ідеально – не миті, прямо з города, але якщо з ринку – все ж варто помити і висушити)
Як готувати:
Версій базових аж дві і їх прихильники сперечаються, яка краща, так само завзято, як вболівальники Динамо і Шахтаря. В першій версії – хліб потрібно змочити водою, швидко посипати хлібом і вже можна їсти і так. Але якщо додати ягід зверху – смакуватиме ідеально.
В другій – спершу потрібно розмастити по шматочку хліба столову ложку сметани (обов’язково домашньої), тоді посипати цукром і зверху ягодами: можна викладати їх хаотично, а можна в ряди, як у дитячому уявному кафе.
А далі, закрити очі, відкусити шматочок і уявити себе в тому самому дворі, в якому куштували цукровий хліб вперше. Смачного!
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
До теми: Суботні панкейки з абрикосами: рецепт для вихідного дня
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87