Поки прогноз погоди віщує сонячно-спекотні дні, ранками вже мріється про вечірню прохолоду і ідеальний час для прогулянок любим містом після заходу сонця. Аби ці прогулянки стали ще приємнішими – пропонуємо рецепт смачно-тонізуючого чаю, який можна приготувати заздалегідь і взяти з собою вже охолодженим у термочашці.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
В цьому рецепті є все необхідне для приємного напою на вечір – зелений чай і імбир в поєднанні добре тонізують, але не так міцно, як кава. Лимон в дуеті з м’ятою чудово освіжає і охолоджує. Спробуйте!
Інгредієнти (на 1 л напою):
2–3 пакетики зеленого чаю або 2 ч. л. розсипного
1⁄2 лимона (сік + кілька скибочок для подачі)
10–15 листочків свіжої м’яти
1 ч. л. тертого імбиря
1–2 ч. л. меду або цукру
500 мл окропу + 500 мл холодної води
лід — щедро
Можна додати кілька ягід малини або слайс огірка для свіжості.
Як приготувати:
Заварити зелений чай в 500 мл гарячої води (не окріп, а ~80°C), настоювати 5–7 хв. Додати імбир і м’яту. Настоювати ще 5 хв. Процідити, додати мед і лимонний сік. Розмішати, долити холодної води і відправити у холодильник на 30 хв або більше. Перед смакуванням додати багато льоду, часточку лимона, кілька листочків м’яти.
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87