Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мафіни з афинами і духом карпатських гір

мафіни з афинами

Літо в Карпатах – то гриби і ягоди, а якщо ягоди – то афини, чи, по-міському – чорниці. Коли лише з’являються – цінується кожна ягідка, такі вони смачнючі й соковиті. А вже як возять відрами – стається надлишок, що очима ще би їв, але уже ніяк не можеш. Що робити з цим надлишком радимо сьогодні в ранковому рецепті.

Пише Інформатор Івано-Франківськ

Коли свіжих ягід вже наїлись досхочу, а їх ще залишається чимало – беріть собі в роботу цей рецепт і вже за годинку ви смакуватимете їх знову і по-новому.

Інгредієнти (на ~16 великих мафінів):

170 г вершкового масла, кімнатної температури

300 г цукру

3 великі яйця, кімнатної температури

пакетик ванільного цукру

230 г сметани

60 мл молока

300 г борошна + трохи борошна для обвалювання ягід

2 чайні ложки розпушувача

1/2 чайної ложки соди

1/2 чайної ложки солі

300 г свіжої чорниці

Як готувати:

  • Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форми для мафінів, викладть паперовими вставками.
  • У великій мисці збийте масло з цукром до пухкої кремової маси (3–5 хв міксером на середній швидкості).
  • Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного. Додайте ваніль.
  • Влийте сметану і молоко, перемішайте.
  • В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль.
  • Додайте суху суміш до рідкої, швидко перемішайте до однорідності (але не довго).
  • Обваляйте чорницю в ложці борошна (щоб не опустилась на дно), додайте до тіста і обережно перемішайте лопаткою.
  • Розкладіть тісто у форми на ¾ висоти.
  • Випікайте 25–30 хвилин, або до золотистої скоринки і «сухої зубочистки».

Остудіть у формі 5 хвилин, виймайте, дайте остинути і смакуйте на здоров’я!

Читати також: Ранковий заряд смаку: апетитні млинці з шинкою, сиром і кремовим авокадо

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору