Літо в Карпатах – то гриби і ягоди, а якщо ягоди – то афини, чи, по-міському – чорниці. Коли лише з’являються – цінується кожна ягідка, такі вони смачнючі й соковиті. А вже як возять відрами – стається надлишок, що очима ще би їв, але уже ніяк не можеш. Що робити з цим надлишком радимо сьогодні в ранковому рецепті.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Коли свіжих ягід вже наїлись досхочу, а їх ще залишається чимало – беріть собі в роботу цей рецепт і вже за годинку ви смакуватимете їх знову і по-новому.
Інгредієнти (на ~16 великих мафінів):
170 г вершкового масла, кімнатної температури
300 г цукру
3 великі яйця, кімнатної температури
пакетик ванільного цукру
230 г сметани
60 мл молока
300 г борошна + трохи борошна для обвалювання ягід
2 чайні ложки розпушувача
1/2 чайної ложки соди
1/2 чайної ложки солі
300 г свіжої чорниці
Як готувати:
- Розігрійте духовку до 180°C. Підготуйте форми для мафінів, викладть паперовими вставками.
- У великій мисці збийте масло з цукром до пухкої кремової маси (3–5 хв міксером на середній швидкості).
- Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного. Додайте ваніль.
- Влийте сметану і молоко, перемішайте.
- В окремій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль.
- Додайте суху суміш до рідкої, швидко перемішайте до однорідності (але не довго).
- Обваляйте чорницю в ложці борошна (щоб не опустилась на дно), додайте до тіста і обережно перемішайте лопаткою.
- Розкладіть тісто у форми на ¾ висоти.
- Випікайте 25–30 хвилин, або до золотистої скоринки і «сухої зубочистки».
Остудіть у формі 5 хвилин, виймайте, дайте остинути і смакуйте на здоров’я!
Читати також: Ранковий заряд смаку: апетитні млинці з шинкою, сиром і кремовим авокадо
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87