Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як приготувати сочевицю, щоб усі просили добавки: простий і смачний рецепт без м’яса

сочевиця рецепт

Сьогодні готуємо рагу з сочевиці з овочами, аби зарядитись енергією на початку робочого тижня. Адже завдяки високому вмісту фолієвої кислоти (B9) і заліза, сочевиця добре впливає на нервову систему, концентрацію та допомагає уникнути хронічної втоми, що для нашого сучасного ритму дуже цінно. А ще – це дуже смачно, вперед пробувати!

Пише Інформатор Івано-Франківськ

Сочевиця містить до 25 г білка на 100 г і це чудова альтернатива для днів без м’яса. Вона легка в приготуванні, жовтий і червоний сорт не треба замочувати, вариться до готовності всього лише за 15 хвилин. При цьому це зовсім не екзотична для України культура, її активно вирощують у Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій областях. А ще, це один із найбільш екологічних продуктів у світі, позаяк сочевиця не потребує очищення, довго зберігається, не псується при транспортуванні, а лушпиння йде на корм тваринам. Тож як її готувати? Ось класичний смачний рецепт.

Інгредієнти (на 2–3 порції):

  • 200 г червоної або жовтої сочевиці
  • 1 середня морква (натерта або нарізана дрібними кубиками)
  • 1 цибулина (нарізана)
  • 2 зубчики часнику (подрібнити)
  • 1 болгарський перець (кубиками)
  • 2–3 ст. л. олії
  • 400 мл овочевого бульйону або води
  • 1 ч. л. куркуми
  • 1/2 ч. л. меленого кмину
  • сіль, чорний перець — за смаком
  • можна додати для гостроти перець чилі або копчену паприку для аромату
  • свіжа петрушка чи кінза для подачі
  • 1 ст. л. лимонного соку або лайму

Спершу потрібно промити сочевицю кілька разів у холодній воді. Тоді у глибокій сковорідці обсмажити цибулю, моркву та перець на олії 4–5 хв до м’якості. Додати часник, куркуму, кмин і паприку. Прогріти 30 секунд, щоб спеції розкрили аромат. Додати сочевицю, перемішати і залити бульйоном або водою. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити на слабкому вогні 15–20 хв, поки сочевиця стане м’якою. Додати сіль, перець, лимонний сік.

Рагу можна подавати гарячим, посипаним свіжою зеленню, але воно смакує і холодним, як намазка на хліб чи тости. Спробуйте!

Читайте також: Українські ветерани з ампутаціями вперше підкорили Кіліманджаро: у кіно виходить документальний фільм “Друге дихання”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору