Щоб потішити своїх близьких смачним десертом, багато не потрібно – трошки любові, борошна і чорниці буде достатньо, щоб кожен попросив добавки.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом парових вареників.
Інгредієнти:
- 250 г кефіру
 - 1 яйце
 - 5 г розпушувача для тіста
 - 2 ст. ложки цукру
 - 1 дрібка солі
 - від 250 г борошна до трошки більшої кількості (як тісто візьме)
 - олія
 
Начинка:
- 300 грамів чорниць
 - 2 ст. л. цукру
 - 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
 
Спосіб приготування:
- Робимо тісто. До кефіру додаємо яйце і перемішуємо вінчиком до однорідності.
 - Додаємо цукор, сіль, розпушувач і знову добре все перемішуємо.
 - Потроху всипаємо борошно, спочатку 100 г, потім – ще 150. Потрібно вимішати тісто до тих пір, поки воно не схопиться одним комочком і його можна буде викласти на стіл. Потім присипаємо тісто борошном і домішуємо руками.
 - Готове тісто скачуємо в грудочку і залишаємо під плівкою на декілька хвилин.
 - Готуємо начинку. Чорниці треба добре помити, почистити та пересипати на паперовий рушник і висушити. Потім перекладаємо їх в тарілку та обсипаємо двома ложками цукру. Перемішуємо пальцями так, щоб кожна ягідна була зацукрена. Потім додаємо ложку крохмалю і знову все перемішуємо пальцями.
 - З тіста треба зробити «колобки», діаметром 5-6 сантиметрів. Всередину покласти дві чайні ложки начинки та зліпити вареничок, не формуючи характерний край.
 - Кладемо вареник на шматочок пергаментного паперу, змащеного олією. Також змастити олією можна і сам пиріг.
 - 15 хвилин варити в пароварці.
 
Смачного!
До теми: Легкий і корисний десерт із лохиною та медом | рецепт
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87