Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Парові вареники з чорницями: рецепт, який зможе повторити кожен

Щоб потішити своїх  близьких смачним десертом, багато не потрібно – трошки любові, борошна і чорниці буде достатньо, щоб кожен попросив добавки.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом парових вареників.

Інгредієнти: 

  • 250 г кефіру
  • 1 яйце
  • 5 г розпушувача для тіста
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 дрібка солі
  • від 250 г борошна до трошки більшої кількості (як тісто візьме)
  • олія

Начинка:

  • 300 грамів чорниць
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Робимо тісто. До кефіру додаємо яйце і перемішуємо вінчиком до однорідності.
  2. Додаємо цукор, сіль, розпушувач і знову добре все перемішуємо.
  3. Потроху всипаємо борошно, спочатку 100 г, потім – ще 150. Потрібно вимішати тісто до тих пір, поки воно не схопиться одним комочком і його можна буде викласти на стіл. Потім присипаємо тісто борошном і домішуємо руками.
  4. Готове тісто скачуємо в грудочку і залишаємо під плівкою на декілька хвилин.
  5. Готуємо начинку. Чорниці треба добре помити, почистити та пересипати на паперовий рушник і висушити. Потім перекладаємо їх в тарілку та обсипаємо двома ложками цукру. Перемішуємо пальцями так, щоб кожна ягідна була зацукрена. Потім додаємо ложку крохмалю і знову все перемішуємо пальцями.
  6. З тіста треба зробити «колобки», діаметром 5-6 сантиметрів. Всередину покласти дві чайні ложки начинки та зліпити вареничок, не формуючи характерний край.
  7. Кладемо вареник на шматочок пергаментного паперу, змащеного олією. Також змастити олією можна і сам пиріг.
  8. 15 хвилин варити в пароварці.

Смачного!

Джерело

До теми: Легкий і корисний десерт із лохиною та медом | рецепт

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору