Запечений перець – це мабуть найбільш універсальна літня страва. Вона однаково смачна і теплою і холодною.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.
Перці можна покласти на хліб чи тост і вийде смачнюча канапка, або додати до молоденької відвареної картоплі і він буде пікантно доповнювати смак гарніру. Можна додати до нього трохи бринзі чи фети – і вийде супер смачний салат. Спробуйте!
Інгредієнти (на 4 порції):
- 4 великих стиглих болгарських перці (червоні або жовті)
- 3 ст. л. оливкової або соняшникової олії
- 2 зубчики часнику
- сіль, чорний перець за смаком
- пучок свіжої петрушки або кропу
- 1 ст. л. бальзамічного оцту чи лимонного соку
Як приготувати:
- Розігріти духовку до 200°C. Вимити перець, обсушити й викласти на деко, змащене олією.
- Запікати 20–25 хвилин, доки шкірка не стане темно-коричневою і місцями підгорілою. Перекласти гарячі перці в миску й накрити кришкою або плівкою на 10 хв., так шкірка легко зніметься.
- Очистити перці від шкірки й насіння, нарізати смужками. Змішати із олією, подрібненим часником, сіллю, перцем і зеленню. Додати бальзамічний оцет чи лимонний сік для легенької кислинки.
Смачного!
Читайте також: Парові вареники з чорницями: рецепт, який зможе повторити кожен
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
