Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Запечений болгарський перець з часником та зеленню | рецепт

Запечений перець – це мабуть найбільш універсальна літня страва. Вона однаково смачна і теплою і холодною.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.

Перці можна покласти на хліб чи тост і вийде смачнюча канапка, або додати до молоденької відвареної картоплі і він буде пікантно доповнювати смак гарніру. Можна додати до нього трохи бринзі чи фети – і вийде супер смачний салат. Спробуйте!

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 4 великих стиглих болгарських перці (червоні або жовті)
  • 3 ст. л. оливкової або соняшникової олії
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, чорний перець за смаком
  • пучок свіжої петрушки або кропу
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту чи лимонного соку

Як приготувати:

  1. Розігріти духовку до 200°C. Вимити перець, обсушити й викласти на деко, змащене олією.
  2. Запікати 20–25 хвилин, доки шкірка не стане темно-коричневою і місцями підгорілою. Перекласти гарячі перці в миску й накрити кришкою або плівкою на 10 хв., так шкірка легко зніметься.
  3. Очистити перці від шкірки й насіння, нарізати смужками. Змішати із олією, подрібненим часником, сіллю, перцем і зеленню. Додати бальзамічний оцет чи лимонний сік для легенької кислинки.

Смачного!

Читайте також: Парові вареники з чорницями: рецепт, який зможе повторити кожен

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору