Це рецепти для мандрівників, які люблять ходити горами і не люблять носити з собою багато їжі. Кілька таких батончиків зарядять енергією для тривалого походу, займають мало місця, і насичують на декілька годин.
Рецептом ділиться Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти (на 8–10 батончиків):
- 200 г суміші горіхів (волоські, фундук, мигдаль, арахіс — що є під рукою)
- 150 г сухофруктів (курага, родзинки, журавлина, фініки або чорнослив)
- 50 г насіння соняшника чи гарбуза
- 2 ст. л. меду
- 2 ст. л. вівсяних пластівців
- дрібка солі
- кориця чи какао для смаку
Як приготувати:
- Горіхи трохи підсушити на сухій сковороді чи в духовці, щоб смак став більш насиченим.
- Сухофрукти подрібнити ножем або в блендері (фініки можна розім’яти до пасти).
- У великій мисці змішати горіхи, сухофрукти, насіння та вівсянку.
- Додати мед і добре перемішати, щоб маса стала липкою.
- Викласти суміш у форму, застелену пергаментом, утрамбувати ложкою чи руками.
- Поставити у холодильник на 1–2 години. Нарізати на прямокутні батончики.
Можна приготувати заздалегідь і брати із собою навіть на кількаденний маршрут.
Смачного!
До теми: Як приготувати сочевицю, щоб усі просили добавки: простий і смачний рецепт без м’яса
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
