Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Енергетичні батончики з горіхами, медом і сухофруктами – рецепт для походу в гори

Це рецепти для мандрівників, які люблять ходити горами і не люблять носити з собою багато їжі. Кілька таких батончиків зарядять енергією для тривалого походу, займають мало місця, і насичують на декілька годин.

Рецептом ділиться Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти (на 8–10 батончиків):

  • 200 г суміші горіхів (волоські, фундук, мигдаль, арахіс — що є під рукою)
  • 150 г сухофруктів (курага, родзинки, журавлина, фініки або чорнослив)
  • 50 г насіння соняшника чи гарбуза
  • 2 ст. л. меду
  • 2 ст. л. вівсяних пластівців
  • дрібка солі
  • кориця чи какао для смаку

Як приготувати:

  1. Горіхи трохи підсушити на сухій сковороді чи в духовці, щоб смак став більш насиченим.
  2. Сухофрукти подрібнити ножем або в блендері (фініки можна розім’яти до пасти).
  3. У великій мисці змішати горіхи, сухофрукти, насіння та вівсянку.
  4. Додати мед і добре перемішати, щоб маса стала липкою.
  5. Викласти суміш у форму, застелену пергаментом, утрамбувати ложкою чи руками.
  6. Поставити у холодильник на 1–2 години. Нарізати на прямокутні батончики.

Можна приготувати заздалегідь і брати із собою навіть на кількаденний маршрут.

Смачного!

До теми: Як приготувати сочевицю, щоб усі просили добавки: простий і смачний рецепт без м’яса

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору