В розпал сезону абрикосів хочеться потішити своїх близьких чимось незвичним, а головне смачним.
Інформатор Івано-Франківськ знає, який рецепт підпадає під ці характеристики.
Інгредієнти (на 6 порцій):
- 7–9 абрикосів середнього розміру,
- 3 яйця,
- пів столової ложки цукру,
- дрібка солі,
- пів стакана борошна,
- 2 столові ложки розтопленого масла,
- 1 стакан молока,
- 1 ч. л. ванільного екстракту (за бажанням),
- цукрова пудра (для посипання перед подачею).
Як приготувати:
- Наріжте абрикоси навпіл або на четвертинки, викладіть у добре змащену форму.
- Збийте яйця з цукром і дрібкою солі до однорідності.
- Додайте ваніль, потім молоко і розтоплене масло — змішайте.
- Вкінці поступово всипте борошно та розпушувач, обережно перемішайте до гладкої консистенції.
- Вилийте суміш на абрикоси й розкачайте абрикосові шматочки для гарної презентації.
- Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 °C протягом 40–45 хв, поки суміш не схопиться, але залишається трохи «желейною».
- Дайте десерту трохи охолонути, присипте цукровою пудрою і подавайте.
Смачного!
Читайте також: Мариновані кабачки з кетчупом “Чилі”: пікантна заготовка на зиму
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87