Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Абрикосове клафуті: вишуканий рецепт десерту

В розпал сезону абрикосів хочеться потішити своїх близьких чимось незвичним, а головне смачним.

Інформатор Івано-Франківськ знає, який рецепт підпадає під ці характеристики.

Інгредієнти (на 6 порцій):

  • 7–9 абрикосів середнього розміру,
  • 3 яйця,
  • пів столової ложки цукру,
  • дрібка солі,
  • пів стакана борошна,
  • 2 столові ложки розтопленого масла,
  • 1 стакан молока,
  • 1 ч. л. ванільного екстракту (за бажанням),
  • цукрова пудра (для посипання перед подачею).

Як приготувати:

  1. Наріжте абрикоси навпіл або на четвертинки, викладіть у добре змащену форму.
  2. Збийте яйця з цукром і дрібкою солі до однорідності.
  3. Додайте ваніль, потім молоко і розтоплене масло — змішайте.
  4. Вкінці поступово всипте борошно та розпушувач, обережно перемішайте до гладкої консистенції.
  5. Вилийте суміш на абрикоси й розкачайте абрикосові шматочки для гарної презентації.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 180 °C протягом 40–45 хв, поки суміш не схопиться, але залишається трохи «желейною».
  7. Дайте десерту трохи охолонути, присипте цукровою пудрою і подавайте.

Смачного!

Читайте також: Мариновані кабачки з кетчупом “Чилі”: пікантна заготовка на зиму

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору