Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Крем-суп зі шпинату: небанальний рецепт для всієї родини

Шпинат – це дуже корисна зелень, багата на вітаміни та мінерали. Тому саме час приготувати із нього неймовірний крем-суп.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.

Інгредієнти (на 2–3 порції):

  • Шпинат свіжий — 200 г (можна заморожений)
  • Картопля — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Вершки (10–20%) — 100 мл
  • Вода або овочевий бульйон — 500 мл
  • Оливкова олія або вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Грінки або тертий сир — для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Підготувати овочі
    Почистити і нарізати кубиками картоплю. Цибулю — дрібно, часник — подрібнити.
  2. Обсмажити
    У каструлі розігріти олію або масло. Обсмажити цибулю та часник до прозорості.
  3. Зварити основу
    Додати картоплю, залити бульйоном або водою. Варити 10–12 хвилин до готовності картоплі.
  4. Додати шпинат
    Коли картопля готова, додати шпинат. Якщо він свіжий — варити 2–3 хвилини, якщо заморожений — трохи довше, до м’якості.
  5. Збити у блендері
    Перелити усе в блендер або використати занурювальний. Подрібнити до однорідної консистенції.
  6. Додати вершки
    Перелити суп у каструлю, додати вершки, посолити, поперчити. Прогріти (не кип’ятити!).
  7. Подача
    Подавати із грінками або тертим сиром, можна прикрасити крапелькою вершків або зеленню.

Смачного!

До теми: Сливовий крамбл: незвичний рецепт зі звичного фрукту

Джерело головного фото

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору