Шпинат – це дуже корисна зелень, багата на вітаміни та мінерали. Тому саме час приготувати із нього неймовірний крем-суп.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.
Інгредієнти (на 2–3 порції):
- Шпинат свіжий — 200 г (можна заморожений)
- Картопля — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Вершки (10–20%) — 100 мл
- Вода або овочевий бульйон — 500 мл
- Оливкова олія або вершкове масло — 1 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
- Грінки або тертий сир — для подачі (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Підготувати овочі
Почистити і нарізати кубиками картоплю. Цибулю — дрібно, часник — подрібнити. - Обсмажити
У каструлі розігріти олію або масло. Обсмажити цибулю та часник до прозорості. - Зварити основу
Додати картоплю, залити бульйоном або водою. Варити 10–12 хвилин до готовності картоплі. - Додати шпинат
Коли картопля готова, додати шпинат. Якщо він свіжий — варити 2–3 хвилини, якщо заморожений — трохи довше, до м’якості. - Збити у блендері
Перелити усе в блендер або використати занурювальний. Подрібнити до однорідної консистенції. - Додати вершки
Перелити суп у каструлю, додати вершки, посолити, поперчити. Прогріти (не кип’ятити!). - Подача
Подавати із грінками або тертим сиром, можна прикрасити крапелькою вершків або зеленню.
Смачного!
До теми: Сливовий крамбл: незвичний рецепт зі звичного фрукту
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87