Коли розпашілі серпневі дні змінюються прохолодними, майже осінніми вечорами зігрітись допоможе смачний сливовий пиріг та гарна компанія.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом культового пирога The New York Times та подробицями приготування.
На ринках Франківська вже можна побачити сливи. Тож, потрібно вибрати найгарніших 8-10 сливок та підготувати наступні інгредієнти:
- 100 г вершкового масла
- 200 г цукру (1 склянка)
- 2 яйця
- 155 г борошна (1 склянка)
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. кориці
- дрібка солі, ваніль за бажанням
Крок 1
Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника. Воно має бути саме м’яке.
Відкладіть з загальної кількості цукру 1,5 ст.л., а все що лишилось збивайте з маслом протягом 3-4 хвилин. Додайте яйця. Все ще збиваємо.
У просіяне борошно додаємо розпушувач, 1/2 ч. л. кориці, щіпку солі та ваніль за бажанням. Готове тісто поступово розподіляємо формою (має бути доста густим).
Крок 2
Тепер ділимо сливки навпіл, витягаємо кісточку. Зверху на тісто викладаємо сливи. Відкладений цукр змішуємо з корицею та посипаємо ним пиріг.
Крок 3
Налаштовуємо духовку на 180°C та випікаємо 40-45 хв.
Обов’язково даємо охолонути. Подавати можна зі взбитими вершками.
Читати також: Домашнє морозиво без яєць: просто, легко і смачно!
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87