Продовжуємо насолоджуватися останнім місяцем літа і пропонуємо приготувати відомий французький сніданок – френч-тост з фруктами та морозивом. За французькою традицією радимо використовувати вчорашній хліб: в цьому полягає основний задум френч-тосту.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- Вчорашній білий хліб – 2-4 скибки;
- Молоко – 200 мл.;
- Ванільний цукор – дві ст. ложки;
- Вершкове масло – 15 г.;
- Яйце – 1 шт.
Інгредієнти для фруктів:
- Персики – 2 штуки;
- полуниця – 1 жменя;
- малина – 1 жменя;
- цукор – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 15 г.
Спосіб приготування:
- Змішуємо молоко зі збитим яйцем та цукром. У ємність з сумішшю вкладаємо шматочки хліба та даємо їм ввібрати рідину з обох сторін.
- Нарізаємо невеликими скибками фрукти. На сковороді 5 хвилин розтоплюємо масло з цукром до золотистості. Обжарюємо всі фрукти, крім малини. Якщо карамель загусла – тримаємо фрукти довше, щоб карамель розчинилася в фруктовий сироп.
- На більшій сковороді розтоплюємо вершкове масло і обжарюємо тости до рум’яності. Приблизно по 5 хв. з кожного боку.
- Кладемо підсмажений тост на тарілку, зверху додаємо готові фрукти та поливаємо сиропом, який утворився внаслідок обсмажування. Не забудьте додати кульку морозива або йогурту (за вашим побажанням).
Смачного!
Читайте також: Смачний та освіжаючий: десерт із кавуна без цукру
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87