Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Салат з винограду, вершкового сиру під карамеллю: американський рецепт

Як ви любите їсти виноград? Відривати по одному з галузки? Варити з нього найсмачніший компот в світі? Чи, може, хочете спробувати небанальний салат?

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.

Інгредієнти:

Для салату:

  • Виноград (зелений, червоний або мікс) — 800 г – 1 кг
  • Вершковий сир (типу «Філадельфія») — 200 г
  • Сметана або йогурт без добавок — 200 мл
  • Цукор — 2–3 ст. ложки
  • Ванільний цукор або екстракт ванілі — 1 ч. ложка

Для скоринки:

  • Коричневий цукор — 3–4 ст. ложки
  • Подрібнені волоські горіхи або пекан — ½ склянки

Спосіб приготування:

1. Підготуйте виноград:

Добре промити ягоди та висушити.
Якщо великі – розрізати навпіл, якщо дрібні – лишати цілими.

2. Зробіть кремову основу:

У мисці змішати вершковий сир, сметану (або йогурт), цукор та ваніль.
Збити міксером або ретельно перемішати вінчиком до однорідності.

3. З’єднайте салат:

Виноград змішати із кремовою масою. Викладіть в глибоку форму або салатницю.

4. Посипте скоринкою:

Зверху рівномірно посипте коричневим цукром і подрібненими горіхами.
НЕ перемішуйте.

5. Настоюйте:

Поставте у холодильник мінімум на 2–3 години, а краще — на ніч.
За цей час утвориться легка карамельна скоринка, і смаки просочаться.

Джерело

До теми: Панкейки зі шпинатом: корисна версія відомого американського сніданку

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору