Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Галета з лохиною та тим’яном: продовжуємо насолоджуватися ягідним сезоном

Не кожна випічка вимагає багато часу та зусиль – пісочна галета є легкою в приготуванні та підходить для всіх любителів кулінарії. Крім того, літня пора – це чудова нагода потренуватися у випіканні, адже запашні та насичені смаком ягоди зроблять всю справу за вас.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Для основи галети потрібно:

  • масло – 150 г.;
  • борошно – 220 г.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль – ¼ ч. ложки.

Для начинки вам знадобиться:

  • лохина – 400 г.;
  • крохмаль – 0,5 ст. л.;
  • цукор – 3 ст.л.;
  • свіжий тим’ян для декору страви.

Спосіб приготування:

1. Перетерти в однорідну масу: борошно, холодно масло, цукор та сіль. Має вийти крихта.
2. Збити яйце. Одну ложку збитого яйця залишити, щоб змастити поверхню галети – решту вилити до крихти. Замісити тісто та помістити у холодильник на 30-40 хв. (тісто можна загорнути у харчову плівку).
3. Для начинки змішайте цукор з крохмалем та засипте нею ягоди.
4. Потрібно розкачати тісто до товщини 3-4 мм. Зверху викласти ягоди та загорнути їх тістом по краях. Самі краї змастити збитим яйцем.
5. Галета запікається орієнтовно 20-25 хв. при 180°С.

До теми: Салат з винограду, вершкового сиру під карамеллю: американський рецепт

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору