Не кожна випічка вимагає багато часу та зусиль – пісочна галета є легкою в приготуванні та підходить для всіх любителів кулінарії. Крім того, літня пора – це чудова нагода потренуватися у випіканні, адже запашні та насичені смаком ягоди зроблять всю справу за вас.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Для основи галети потрібно:
- масло – 150 г.;
- борошно – 220 г.;
- цукор – 1 ст. л.;
- яйце – 1 штука;
- сіль – ¼ ч. ложки.
Для начинки вам знадобиться:
- лохина – 400 г.;
- крохмаль – 0,5 ст. л.;
- цукор – 3 ст.л.;
- свіжий тим’ян для декору страви.
Спосіб приготування:
1. Перетерти в однорідну масу: борошно, холодно масло, цукор та сіль. Має вийти крихта.
2. Збити яйце. Одну ложку збитого яйця залишити, щоб змастити поверхню галети – решту вилити до крихти. Замісити тісто та помістити у холодильник на 30-40 хв. (тісто можна загорнути у харчову плівку).
3. Для начинки змішайте цукор з крохмалем та засипте нею ягоди.
4. Потрібно розкачати тісто до товщини 3-4 мм. Зверху викласти ягоди та загорнути їх тістом по краях. Самі краї змастити збитим яйцем.
5. Галета запікається орієнтовно 20-25 хв. при 180°С.
До теми: Салат з винограду, вершкового сиру під карамеллю: американський рецепт
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
