Фахівці попереджають мешканців області — не експериментуйте з дикорослими грибами, адже навіть знайомі види можуть призвести до серйозних наслідків.
Пише Інформатор Івано-Франківськ, покликаючись на ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
У першому випадку отруїлася 13-річна дитина з Івано-Франківського району. Другий — сімейний — зареєстрований у Косівському районі: постраждали четверо людей, серед них двоє дітей. Як з’ясувалося, сім’я вживала зелені голубінки (сироїжки), які запікали на вогні та смажили.
Грибний сезон на Прикарпатті триває, і лікарі вкотре наголошують: дикорослі гриби можуть бути смертельно небезпечними.
Фахівці закликають дотримуватися простих, але життєво важливих правил:
- грибами категорично не можна годувати дітей, вагітних, літніх людей та тих, хто має хронічні захворювання;
- збирати лише добре знайомі гриби, уникати старих та підозрілих;
- особливо обережно ставитися до пластинчастих грибів — під виглядом сироїжки можна легко зірвати смертельно небезпечну бліду поганку;
- гриби потрібно готувати лише в день збору, обов’язково проварювати не менше 30 хвилин;
- не пробувати їх сирими та не смажити просто на вогні;
- готові страви зберігати тільки у холодильнику і не довше доби.
У разі підозри на отруєння необхідно негайно звернутися до медиків і ні в якому разі не займатися самолікуванням.
Читати також: Біля обласної лікарні у Франківську облаштовують адаптивний сквер (ФОТО)
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87