Інформатор Івано-Франківськ

НОВИНИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА

Сніданок для школяра: швидка і ситна запіканка з макаронами, сиром і овочами

Сніданок школяра може бути швидким, ситним і корисним одночасно. Запіканка з макаронами, сиром і овочами готується менш як годину та забезпечує дитину енергією на весь день.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти (на 3–4 порції):

  • Макарони (будь-які короткі) — 200 г;
  • Сир твердий — 100 г;
  • Молоко — 150 мл;
  • Яйце — 2 шт;
  • Овочі (морква, кабачок, броколі, болгарський перець) — 200–250 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Сіль, перець — на смак;
  • Олія для смаження;
  • Панірувальні сухарі або трохи сиру для посипки.

Приготування:

Спочатку ставимо воду на макарони. Коли вода закипить, трохи її підсолюємо і опускаємо макарони. Варимо їх до стану «аль денте», щоб вони були м’які, але не розварені. Після цього воду зливаємо, а макарони трохи охолоджуємо.

Поки варяться макарони, готуємо овочі. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо, моркву і кабачок нарізаємо маленькими кубиками або тонкими смужками, а броколі розбираємо на невеликі суцвіття. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо цибулю до прозорості, потім додаємо інші овочі і готуємо ще кілька хвилин, поки вони стануть м’якими, але залишаться трохи хрусткими. Приправляємо сіллю і перцем за смаком.

Поки овочі обсмажуються, готуємо заливку. У мисці збиваємо яйця з молоком, додаємо трохи солі, перцю і, якщо любите, дрібку мускатного горіха для аромату. Сир натираємо на великій тертці.

Далі у великій мисці змішуємо відварені макарони, обсмажені овочі та натертий сир. Вливаємо яйчно-молочну заливку і ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Суміш викладаємо у форму для запікання, змащену невеликою кількістю олії. Зверху можна присипати ще трохи сиру або панірувальних сухарів — це зробить верх запіканки золотавим і апетитним. Ставимо форму в духовку, розігріту до 180 °C, і запікаємо близько 25–30 хвилин, поки запіканка не стане щільною і не покриється красивою золотистою скоринкою.

Після того як запіканка готова, даємо їй трохи охолонути, щоб її легко було нарізати порційно. Подаємо теплою — така запіканка виходить ситною, ароматною і точно сподобається дітям на сніданок чи обід.

Читати також: Сніданок для школяра: ніжні сирники з родзинками (РЕЦЕПТ)

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото згенеровано ШІ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору