У Франції крок-месьє користується особливою популярністю серед дітей та чоловіків, адже страва є зрозумілою та смачною. Крім того сендвіч може насичувати протягом довгого часу. Саме крок-месьє стає останньою стравою рубрики «Сніданок для школяра».
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Досить часто крок-месьє відносять до простих гарячих сендвічів, однак страва відрізняється методом приготування та соусом, який довершує смак цього сніданку.
Інгредієнти:
- Білий хліб – 4 тонко нарізані скибки;
- шинка – 4 шматки;
- сир, порізаний на слайси – 4 шт.;
- сир твердий – 400 г.;
- вершки 33% жирності – 4 ст. л.;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- масло вершкове.
Приготування:
- Для приготування двох порцій 4 шматочки хліба потрібно змастити з одного боку маслом, зверху викласти шматок шинки і слайс сиру так, щоб начинка не виходила за межі хліба. Утворюємо два сендвічі.
- На розігріту пательню даємо трохи вершокового масла. Коли масло утворить піну, обсмажуємо сендвічі до золотистої скоринки з обох боків. Простежте, щоб вони не підгоріли.
- На деко потрібно постелити лист пергаменту, зверху викладаємо два обсмажені сендвічі.
- У ємності змішуємо тертий сир, вершки та гірчицю. Поливаємо цєю сумішшю сендвічі та ставимо запікатися у розігріту на 220°С духовку на 10 хвилин. Чекаємо до тих пір поки сир не розплавиться.
Смачного!
Читати також: Сніданок для школяра: рецепт «нічної» вівсянки з какао та бананом
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87