На франківських прилавках трапляється широкий асортимент твердих сирів, однак вибір покупця має відштовхуватися не лише від смакових вподобань, а й від турботи про своє здоров’я
Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Перш ніж придбати твердий сир зверніть увагу на:
- стан упакування – упаковка має бути цілісною, без набряків, підтікаючої рідини чи слідів повторного запаювання (запечатування);
- тремін придатності – як правило, сир швидко псується, тому завжди звертайте увагу на кінцевий термін у надписі «Вжити до…»;
- склад – зазвичай натуральний твердий сир містить лише молоко, закваску, сіль та сичужний фермент; якщо сир містить «рослинні жири» чи «замінник молочного жиру», то перед вами сирний продукт, а не сир;
- назву продукту – якщо ви обираєте твердий сир, то і назва має бути відповідна – «твердий сир», якщо у назві вказано «сирний продукт», то, окрім дешевшої ціни, він буде відрізнятися за якістю та складом;
- виробника – на маркуванні має вказуватися адреса виробника та країна походження.
Не забувайте, що сир має зберігатися у холодильнику при температурі від 0 °С до +6 °С. Водночас Держпродспоживслужба не рекомендує купувати сир у місцях стихійної торгівлі.
Читайте також: 5 бюджетних сніданків з мівіною для студентів
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87