Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як франківцям обрати твердий сир: практичні поради

Як франківцям обрати твердий сир: практичні поради

На франківських прилавках трапляється широкий асортимент твердих сирів, однак вибір покупця має відштовхуватися не лише від смакових вподобань, а й від турботи про своє здоров’я

Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Перш ніж придбати твердий сир зверніть увагу на:

  • стан упакування – упаковка має бути цілісною, без набряків, підтікаючої рідини чи слідів повторного запаювання (запечатування);
  • тремін придатності – як правило, сир швидко псується, тому завжди звертайте увагу на кінцевий термін у надписі «Вжити до…»;
  • склад – зазвичай натуральний твердий сир містить лише молоко, закваску, сіль та сичужний фермент; якщо сир містить «рослинні жири» чи «замінник молочного жиру», то перед вами сирний продукт, а не сир;
  • назву продукту – якщо ви обираєте твердий сир, то і назва має бути відповідна – «твердий сир», якщо у назві вказано «сирний продукт», то, окрім дешевшої ціни, він буде відрізнятися за якістю та складом;
  • виробника – на маркуванні має вказуватися адреса виробника та країна походження.

Не забувайте, що сир має зберігатися у холодильнику при температурі від 0 °С до +6 °С. Водночас Держпродспоживслужба не рекомендує купувати сир у місцях стихійної торгівлі.

Читайте також: 5 бюджетних сніданків з мівіною для студентів

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору