Коли за вікном похмуро й холодно, так хочеться тепла та затишку. Найкраще зігріє ароматний гарбузовий крем-суп з імбиром — ніжний, оксамитовий і з легкою гостринкою, що створює справжній осінній настрій.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти (на 4 порції):
-
Гарбуз – 600 г
-
Морква – 1 шт.
-
Картопля – 2 шт.
-
Цибуля – 1 шт.
-
Часник – 2 зубчики
-
Імбир свіжий – 2–3 см корінця (або ½ ч. л. меленого)
-
Оливкова олія – 2 ст. л.
-
Овочевий бульйон або вода – 1 л
-
Вершки (10–20%) – 100 мл
-
Сіль, перець – за смаком
-
Гарбузове насіння – для подачі
Приготування:
-
Підготовка овочів.
Почистіть і наріжте кубиками гарбуз, картоплю, моркву. Цибулю та часник подрібніть. Імбир натріть на тертці. -
Обсмажування.
У каструлі розігрійте оливкову олію. Додайте цибулю, часник та імбир, обсмажте 2 хвилини, щоб вони віддали аромат. -
Варіння.
Додайте гарбуз, моркву, картоплю. Перемішайте й залийте бульйоном. Варіть 20–25 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. -
Пюрирування.
Збийте суп блендером до кремової текстури. Влийте вершки, посоліть, поперчіть на свій смак. -
Подача.
Розлийте суп у тарілки, посипте обсмаженим гарбузовим насінням. Можна додати трохи зелені чи краплю гарбузової олії.
Смачного!
Читайте також:Бюджетний сендвіч для студентів: швидко, смачно і недорого
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – згенероване ШІ.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87