Досить часто на полицях супермаркетів трапляються перезрілі банани: чи є у них інша доля, окрім утилізації? Відповідь – так! Саме на основі перезрілих бананів пропонуємо приготувати банановий хліб.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- банани – 2 шт.; + 1 банан на верхівку хліба;
- яйця курячі – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 250 г.;
- олія соняшникова – 150 мл.;
- цукор – 150 г. (або ж за смаком);
- розпушувач – 10 г.;
- цукор ванільний – 10 г.;
- сіль – 1/4 ч. л.;
- подріблені горіхи – за бажанням.
Як же приготувати банановий хліб?
- Перед тим, як розпочати приготування хліба – просійте борошно з розпушувачем.
- Форму для випічки змастіть олією або вершковим маслом та притрусіть борошном, пізніше форму перемістіть до холодильника. Спрощений варіант – використати папір для випікання, але його також варто змастити олією.
- М’якоть бананів розімніть виделкою та збийте з додаванням яєйць;
- Також до суміші додайте цукор (звичайний і ванільний), сіль та олію. Перемішайте.
- До суміші додайте просіяне борошно. Згодом змішайте все до однорідної маси;
- Влийте суміш у форму для випікання, на поверхню суміші пропонуємо додати розрізаний навпіл банан.
- Помістіть суміш у розігріту до 200 градусів духовку: хліб потрібно випікати близько 40 хвилин; Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – проткніть нею середину хліба та переконайтеся, що шпажка вийшла чиста та суха.
Смачного!
Читати також: Осінній яблучний штрудель: простий рецепт до чаю
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
