Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Порятунок перезрілих бананів: рецепт солодкого хліба до сніданку

Порятунок перезрілих бананів: рецепт солодкого хліба до сніданку

Досить часто на полицях супермаркетів трапляються перезрілі банани: чи є у них інша доля, окрім утилізації? Відповідь – так! Саме на основі перезрілих бананів пропонуємо приготувати банановий хліб.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.; + 1 банан на верхівку хліба;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 250 г.;
  • олія соняшникова – 150 мл.;
  • цукор – 150 г. (або ж за смаком);
  • розпушувач – 10 г.;
  • цукор ванільний – 10 г.;
  • сіль – 1/4 ч. л.;
  • подріблені горіхи – за бажанням.

Як же приготувати банановий хліб?

  1. Перед тим, як розпочати приготування хліба – просійте борошно з розпушувачем.
  2. Форму для випічки змастіть олією або вершковим маслом та притрусіть борошном, пізніше форму перемістіть до холодильника. Спрощений варіант – використати папір для випікання, але його також варто змастити олією.
  3. М’якоть бананів розімніть виделкою та збийте з додаванням яєйць;
  4. Також до суміші додайте цукор (звичайний і ванільний), сіль та олію. Перемішайте.
  5. До суміші додайте просіяне борошно. Згодом змішайте все до однорідної маси;
  6. Влийте суміш у форму для випікання, на поверхню суміші пропонуємо додати розрізаний навпіл банан.
  7. Помістіть суміш у розігріту до 200 градусів духовку: хліб потрібно випікати близько 40 хвилин; Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою – проткніть нею середину хліба та переконайтеся, що шпажка вийшла чиста та суха.

Смачного!

Читати також: Осінній яблучний штрудель: простий рецепт до чаю

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

tg-frankivsk-1.jpg

Нагору