Осінь щедро дарує нам овочі, з яких можна приготувати прості та водночас вишукані страви. Запечені баклажани з начинкою – саме той варіант, що поєднує легкість приготування і насичений смак. Ароматні та ніжні, вони стануть чудовою закускою чи гарніром до основних страв.
Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Варена ковбаса або шинка – 150 г
- Сир твердий – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень (кріп, петрушка) – для подачі
Приготування:
- Баклажани розріжте навпіл і видаліть м’якоть, залишивши «човники». М’якоть подрібніть.
- На сковороді обсмажте цибулю, додайте нарізану м’якоть баклажанів і часник. Посоліть, поперчіть.
- Наріжте кубиками помідори та ковбасу (або шинку), додайте до овочів на сковороді й перемішайте.
- Викладіть начинку у половинки баклажанів. У центрі зробіть невелике заглиблення та розбийте яйце.
- Посипте все тертим сиром і запікайте у духовці при 180°С 20–25 хвилин.
Подача:
Готові баклажани прикрасьте свіжою зеленню та подавайте гарячими. Страва чудово смакує як самостійно, так і з легким овочевим салатом.
Читайте також: Затишок на тарілці: осінні оладки з гарбузом і корицею
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87