Хачапурі — популярна грузинська страва, яка завоювала серця багатьох завдяки своєму ніжному сирному смаку та апетитній скоринці. Приготувати її вдома набагато простіше, ніж здається, навіть якщо ви не маєте великого досвіду в кулінарії.
Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
-
250 г борошна
-
150 мл теплої води
-
1 ч. л. сухих дріжджів
-
1 ч. л. цукру
-
1/2 ч. л. солі
-
200 г сиру (фета, сулугуні або м’який сир)
-
1 яйце для змащування
Приготування:
-
Готуємо тісто
У невеликій мисці змішайте дріжджі, цукор і теплу воду. Залиште на 5–10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Потім додайте борошно та сіль і замісіть м’яке тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин для підйому. -
Готуємо начинку
Сир натріть або розкриште. -
Формуємо хачапурі
Розділіть тісто на порції і розкачайте у круги. Викладіть сир у центр і сформуйте човник, защипнувши краї тіста. -
Випікання
Змастіть краї тіста збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 200°C духовці 15–20 хвилин до золотистого кольору.
Смачного!
Читати також: Рецепт морквяних кексів, які зможе приготувати кожен
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото — ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87