Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Легкий рецепт хачапурі: готуємо вдома швидко та просто

Хачапурі — популярна грузинська страва, яка завоювала серця багатьох завдяки своєму ніжному сирному смаку та апетитній скоринці. Приготувати її вдома набагато простіше, ніж здається, навіть якщо ви не маєте великого досвіду в кулінарії.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • 250 г борошна

  • 150 мл теплої води

  • 1 ч. л. сухих дріжджів

  • 1 ч. л. цукру

  • 1/2 ч. л. солі

  • 200 г сиру (фета, сулугуні або м’який сир)

  • 1 яйце для змащування

Приготування:

  1. Готуємо тісто
    У невеликій мисці змішайте дріжджі, цукор і теплу воду. Залиште на 5–10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. Потім додайте борошно та сіль і замісіть м’яке тісто. Накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин для підйому.

  2. Готуємо начинку
    Сир натріть або розкриште.

  3. Формуємо хачапурі
    Розділіть тісто на порції і розкачайте у круги. Викладіть сир у центр і сформуйте човник, защипнувши краї тіста.

  4. Випікання
    Змастіть краї тіста збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 200°C духовці 15–20 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!

Читати також: Рецепт морквяних кексів, які зможе приготувати кожен

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото — ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору