Осінь — це сезон ароматних лісових грибів, тож саме час приготувати щось традиційне й душевне. Грибна юшка по-гуцульськи — проста, але неймовірно смачна страва, яка зігріє навіть у найпохмуріший день.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
-
300 г свіжих або сушених білих грибів
-
1 цибулина
-
1 морква
-
3–4 картоплини
-
2 ст. л. олії або вершкового масла
-
1 лавровий лист
-
3–4 горошини чорного перцю
-
сіль — за смаком
-
зелень петрушки або кропу — для подачі
Приготування:
- Якщо гриби сушені — залийте їх теплою водою на 30–40 хвилин, потім процідіть і наріжте. Свіжі — очистіть, промийте та також поріжте шматочками.
- На сковороді розігрійте олію. Додайте дрібно нарізану цибулю й натерту моркву, обсмажте до золотистого кольору.
- У каструлю налийте близько 1,5 л води, додайте гриби, обсмажені овочі, картоплю, лавровий лист і перець. Варіть близько 30–40 хвилин до готовності грибів і картоплі.
- Перед подачею приправте сіллю та свіжою зеленню. Для насиченішого смаку можна додати ложку сметани.
Смачного!
Читати також: Легкий рецепт хачапурі: готуємо вдома швидко та просто
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото — ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87