16 жовтня в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ провели фестиваль, присвячений одному з гастрономічних символів України – борщу.
Як готували і як смакували різні види цієї страви, розповідає Інформатор Івано-Франківськ.
У коледжі працюють чотири циклові комісії з різних напрямків: маркетингу та туризму, харчових технологій, готельно-ресторанного напряму, а також загальноосвітніх та гуманітарних дисциплін. Протягом року кожна з них проводить методичні декади, де проводить різні заходи для популяризації професій.
Цього разу комісія харчових технологій вирішила привернути увагу до борщу, як однієї з найпопулярніших і найвпізнаваніших українських страв.
Фестиваль борщу у фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму
«Україна – велика країна, кожен регіон якої має якусь свою особливість приготування борщу, – розповідає Галина Зайцева, голова циклової комісії харчових технологій. – Наприклад, Одеса готує з рибою. Цей борщ любив Тарас Шевченка, тому ми його так і називаємо. Є борщі, які готуються на квасній капусті на свіжій капусті, з грибами, з додаванням квасолі. На нашому фестивалі буде представлено вісім видів борщів».
Борщ київський, лівівський, з вушками, з грибами, волинський борщ – кожен має свої унікальні інгредієнти і кожен користується популярністю в ресторанах, розповів викладач спецдисциплін кулінарного напрямку Михайло Рудак.
«Ми хочемо показати, наскільки борщ є символом сімейства, теплоти, спокою, символом нашого українського духу. Сім борщів представлені як візуал, для ознайомлення як виглядають, з чого готуються. А для дегустації буде представлений український борщ, який готується з пасерованого буряка, капусти, болгарського перцю і заправляється салом, розтертим з часником», – пояснює він.
Фестиваль борщу у фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму
Ще однією «родзинкою» дегустаційного борщу стало те, що приготували його не на плиті, а на мангалі, в казані.
«Відрізняється він димним смаком. Ми його робили на букових дровах вперемішку з вугіллям, – пояснює особливості борщу з мангалу студент коледжу Дмитро Шумейко. – Він має автентичний присмак підкопчення».
Насправді, видів борщу набагато більше, ніж було представлено на фестивалі. І навіть зварений за одним рецептом, з одних інгредієнтів, у кожного кухара він буде свій. Адже, за словами Михайла Рудака, смак цієї страви залежить навіть від настрою того, хто готує.
Читати також: Понад 1500 квадратів будівлі на околиці Франківська хочуть здавати в оренду
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87