Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Ділимося рецептом налисників з яблучною начинкою

Ділимося рецептом налисників з яблучною начинкою

Коли яблук вдосталь можна приготувати апетитні налисники з соковитою та помірно солодкою начинкою. Ця страва подається як десерт або ж ролі повноцінного сніданку – вибір за вами. 

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти для млинців:

  • пшеничне борошно – 200 г.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • олія (рослинна) – 2 ст. л.;
  • молоко – 500 мл.

Інгредієнти для начинки:

  • яблука – 500 г. (близько 3 кисло-солодких яблук);
  • вершкове масло – 50 г.;
  • цукор – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У ємність всипте борошно, цукор та сіль. Змішайте.
  2. До сумішші влийте половину вказаного молока – 250 мл. з 500 мл. та рослинну олію. Перемішайте.
  3. Додайте решту молока та ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок у тісті. Залиште його на 15 хв.
  4. На розігріту пательню додайте трохи олії, а тоді влийте порцію тіста на один млинець. Обсмажуйте його з двох сторін (1-2 хв. з кожної).
  5. Щоб приготувати начинку, почистіть яблука та наріжте кубиками.
  6. На розігріту пательню додайте масло. Коли воно розтопиться, всипте кубики яблук та цукор. Все перемішайте та залиште на маленькому вогні під кришкою до 10 хв. Коли начинка протушкується, дайте їй охолонути.
  7. Щоб сформувати налисники, на кожен з млинців викладіть 2-3 ст. л. тушкованих яблук. Загорніть рулетом або, як на фото. Готові налисники можна посипати цукровою пудрою або ж подати зі сметаною.

Смачного!

Читати також: Курка в медово-гірчичному соусі: страва з ідеальним балансом солодкого й пікантного

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору