Коли яблук вдосталь можна приготувати апетитні налисники з соковитою та помірно солодкою начинкою. Ця страва подається як десерт або ж ролі повноцінного сніданку – вибір за вами.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти для млинців:
- пшеничне борошно – 200 г.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- олія (рослинна) – 2 ст. л.;
- молоко – 500 мл.
Інгредієнти для начинки:
- яблука – 500 г. (близько 3 кисло-солодких яблук);
- вершкове масло – 50 г.;
- цукор – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У ємність всипте борошно, цукор та сіль. Змішайте.
- До сумішші влийте половину вказаного молока – 250 мл. з 500 мл. та рослинну олію. Перемішайте.
- Додайте решту молока та ретельно перемішайте, щоб уникнути грудочок у тісті. Залиште його на 15 хв.
- На розігріту пательню додайте трохи олії, а тоді влийте порцію тіста на один млинець. Обсмажуйте його з двох сторін (1-2 хв. з кожної).
- Щоб приготувати начинку, почистіть яблука та наріжте кубиками.
- На розігріту пательню додайте масло. Коли воно розтопиться, всипте кубики яблук та цукор. Все перемішайте та залиште на маленькому вогні під кришкою до 10 хв. Коли начинка протушкується, дайте їй охолонути.
- Щоб сформувати налисники, на кожен з млинців викладіть 2-3 ст. л. тушкованих яблук. Загорніть рулетом або, як на фото. Готові налисники можна посипати цукровою пудрою або ж подати зі сметаною.
Смачного!
Читати також: Курка в медово-гірчичному соусі: страва з ідеальним балансом солодкого й пікантного
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87