Інформатор Івано-Франківськ

НАДВІРНА

Чи корисно людині їсти рибу та водорості: поради Надвірнянських медиків

Лікар-терапевт Надвірнянського центру первинної медичної допомоги Леся Зінкевич розповіла, чим корисна риба для організму людини, як обрати, приготувати та чим замінити.

Пише Інформатор Івано-Франківськ 

Статистика свідчить: українці їдять лише близько 14 кг риби на рік – майже вдвічі менше, ніж рекомендується. А даремно! Риба містить омега-3 жирні кислоти, йод, фосфор, кальцій та білок – речовини, важливі для серця, кісток та мозку.

Як обрати та приготувати рибу?

  1. Морська риба зазвичай містить лише хребет та реберні кістки – легко видалити;
  2. Очі свіжої риби повинні бути блискучими, зябра рожеві або червоні, а луска – переливчаста;
  3. Морожена риба має бути без пошкоджень та жовтизни черевця, з мінімальною кількістю льоду;
  4. Для аромату та смаку використовуйте спеції: червона риба – фенхель, розмарин, базилік; біла – аніс, душиця, майоран; річкова – часник, паприка, карі.

Альтернатива для тих, хто не їсть рибу: включайте у раціон ламінарію, норі або інші морські водорості.
Вони багаті на йод, фосфор, кальцій та білок. Не забувайте додавати омега-3 через рослинні олії, горіхи або добавки.

Читайте також: Як правильно мити руки: поради від Надвірнянських медиків

Головне фото – ілюстративне

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору