Лікар-терапевт Надвірнянського центру первинної медичної допомоги Леся Зінкевич розповіла, чим корисна риба для організму людини, як обрати, приготувати та чим замінити.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Статистика свідчить: українці їдять лише близько 14 кг риби на рік – майже вдвічі менше, ніж рекомендується. А даремно! Риба містить омега-3 жирні кислоти, йод, фосфор, кальцій та білок – речовини, важливі для серця, кісток та мозку.
Як обрати та приготувати рибу?
- Морська риба зазвичай містить лише хребет та реберні кістки – легко видалити;
- Очі свіжої риби повинні бути блискучими, зябра рожеві або червоні, а луска – переливчаста;
- Морожена риба має бути без пошкоджень та жовтизни черевця, з мінімальною кількістю льоду;
- Для аромату та смаку використовуйте спеції: червона риба – фенхель, розмарин, базилік; біла – аніс, душиця, майоран; річкова – часник, паприка, карі.
Альтернатива для тих, хто не їсть рибу: включайте у раціон ламінарію, норі або інші морські водорості.
Вони багаті на йод, фосфор, кальцій та білок. Не забувайте додавати омега-3 через рослинні олії, горіхи або добавки.
Читайте також: Як правильно мити руки: поради від Надвірнянських медиків
Головне фото – ілюстративне
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87