Пиріжки — популярна страва української кухні, яка підходить як для сімейного чаювання, так і для швидкого перекусу. Пропонуємо простий рецепт смачних домашніх пиріжків з картоплею.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти для тіста:
- 
Молоко — 250 мл 
- 
Цукор — 1 ст. ложка 
- 
Сіль — ½ ч. ложки 
- 
Дріжджі сухі — 7 г 
- 
Борошно — 500–550 г 
- 
Яйце — 1 шт. 
- 
Вершкове масло — 50 г 
- 
Олія для смаження — за потребою 
Інгредієнти для начинки:
- 
Картопля — 5–6 шт. 
- 
Цибуля — 1 шт. 
- 
Олія — 2 ст. ложки 
- 
Сіль, перець — за смаком 
Приготування:
- 
У теплому молоці розчинити цукор і дріжджі, залишити на 10–15 хвилин для активації. 
- 
Додати яйце, сіль та розтоплене масло, поступово вводячи борошно, замісити м’яке тісто. 
- 
Накрити тісто й залишити у теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося. 
- 
Для начинки зварити картоплю, розім’яти її, обсмажити цибулю на олії та додати до картоплі. Посолити й поперчити за смаком. 
- 
Тісто поділити на невеликі частини, розкачати кружечки, викласти начинку та защипнути краї. 
- 
Смажити пиріжки на середньому вогні до золотистої скоринки або випікати у духовці при 180°C близько 20 хвилин. 
Порада: для більш ніжної скоринки можна змастити пиріжки збитим яйцем перед випіканням.
Смачного!
Читайте також: Осінній десерт: запечені яблука з медом і корицею
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
 
													
																							 
																						
											
											
											
																																			
										