Курка, маринована у пиві та начинена рисом — це вдала страва для святкового столу. Поєднання м’яса та гарніру робить рецепт зручним варіантом на той випадок, коли потрібно підготувати багато страв.
Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Пиво – 1 л.
- Рис – 300 г.
- Вода – 600 г.
- Зубки часнику – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа до курки – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Приготування:
- Тушку курки промийте та видаліть зсередини плівки. Опісля помістіть у каструлю, додайте сіль, перець, лавровий лист, обсипте приправами і залийте пивом. Курку залиште маринуватися у холодному місці протягом однієї години.
- Декілька разів промийте рис, кожного разу змінюючи воду і насипте крупу в літрову банку. Додайте воду та трохи солі.
- Замариновану курку насадіть на скляну банку і поставте на деко у холодну духовку (для того, щоб не тріснула банка). Вмикайте духовку до 190°С, через 40 хвилин скрутіть до 160°С і запікайте 1,5-2 години.
- Дістаньте деко з духовки, обережно переверніть банку з куркою так, щоб рис із банки висипався в курку. Покладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. Страву подавайте гарячою.
Порада: для розкриття смаку страви можете поекспериментувати з приправами, змастити курятину оливковою олією, а також обрати для маринаду вино або темне пиво. Якщо вирішили нічого не змінювати у рецепті та використовувати пиво, радимо брати такі види, як лагер, портер, стаут чи ель.
Смачного!
Читати також: Солена запіканка з картоплі та сиру: легкий рецепт домашньої страви
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
