Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фарширована курка у пиві: легкий рецепт до святкового столу

Фарширована курка у пиві: легкий рецепт до святкового столу

Курка, маринована у пиві та начинена рисом — це вдала страва для святкового столу. Поєднання м’яса та гарніру робить рецепт зручним варіантом на той випадок, коли потрібно підготувати багато страв. 

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Пиво – 1 л.
  • Рис – 300 г.
  • Вода – 600 г.
  • Зубки часнику – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Приправа до курки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Приготування:

  1. Тушку курки промийте та видаліть зсередини плівки. Опісля помістіть у каструлю, додайте сіль, перець, лавровий лист, обсипте приправами і залийте пивом. Курку залиште маринуватися у холодному місці протягом однієї години.
  2. Декілька разів промийте рис, кожного разу змінюючи воду і насипте крупу в літрову банку. Додайте воду та трохи солі.
  3. Замариновану курку насадіть на скляну банку і поставте на деко у холодну духовку (для того, щоб не тріснула банка). Вмикайте духовку до 190°С, через 40 хвилин скрутіть до 160°С і запікайте 1,5-2 години.
  4. Дістаньте деко з духовки, обережно переверніть банку з куркою так, щоб рис із банки висипався в курку. Покладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. Страву подавайте гарячою.

Порада: для розкриття смаку страви можете поекспериментувати з приправами, змастити курятину оливковою олією, а також обрати для маринаду вино або темне пиво. Якщо вирішили нічого не змінювати у рецепті та використовувати пиво, радимо брати такі види, як лагер, портер, стаут чи ель.

Смачного!

Читати також: Солена запіканка з картоплі та сиру: легкий рецепт домашньої страви

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору