Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Морквяний рулет з м’ясом: поживна і яскрава страва до святкового столу

Овочева основа, всередині якої – соковитий пряний фарш. Рулет гарно тримає форму, через що ефектно виглядає в нарізці і стане окрасою святкового столу.

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

Для морквяного коржа

  • Морква 500 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 250 г
  • Яйця курячі 5 шт.
  • Сметана 15% 100 г
  • Зелень 30 г
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 0.25 ч. л.

Для начинки

  • М’ясний фарш 400 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 200 г
  • Зелень 20 г
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 0.25 ч. л.

Приготування:

Натерти моркву на грубій тертці. Почистити цибулю, дрібно нарізати. Обсмажити моркву з цибулею на олії близько 15 хвилин, помішуючи.

Поки овочі охолоджуються, подрібнити м’ясо у фарш та ще дві цибулини у блендері або м’ясорубці. Додати сіль і перець, перемішати.

У мисці змішати обсмажені моркву і цибулю зі сметаною, яйцями, зеленню, сіллю та перцем. Отримане тісто викласти на деко з пергаментом, розрівняти у прямокутник. Випікати 30 хвилин при 200 °C.

Корж охолодити кілька хвилин, перевернути, викласти начинку, яку рівномірно розподілити, залишивши вільними краї. Скрутити в рулет.

Загорнути рулет у фольгу,викласти на деко й запікати ще 35 хвилин при 200 °C.

Рулет можна подавати як теплим, так і охолодженим.

Смачного!

Читати також: Курячий стейк з овочами: швидкий та смачний рецепт

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Джерело головного фото – Depositphotos.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору