Інформатор Івано-Франківськ

Рецепт

Пісний борщ із квасолею: ситна та смачна страва

Пісна кухня не обов’язково повинна бути прісною або одноманітною. Один із варіантів поживної та насиченої страви — борщ із квасолею. Цей рецепт підходить для посту або для тих, хто віддає перевагу рослинній їжі, але хоче отримати ситний обід.

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона (суха) — 200 г

  • Картопля — 3–4 шт.

  • Морква — 1 шт.

  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.

  • Капуста — 200 г

  • Томатна паста — 2 ст. л.

  • Олія рослинна — 2–3 ст. л.

  • Часник — 2 зубчики

  • Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком

Приготування:

  1. Квасолю замочити на 6–8 годин або на ніч, потім відварити до готовності.

  2. Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно порізати.

  3. У каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю та моркву до м’якості, додати томатну пасту і трохи води, протушкувати 5 хв.

  4. Додати до каструлі картоплю, квасолю, капусту, залити водою (приблизно 1,5 л), довести до кипіння.

  5. Варити на середньому вогні 15–20 хвилин, додати лавровий лист, сіль, перець.

  6. В кінці приготування додати подрібнений часник і зелень, дати настоятися 10 хвилин перед подачею.

Борщ виходить ситним і поживним, повністю пісним, без продуктів тваринного походження.

Смачного!

Читати також: Рогалики з повидлом: класичний домашній рецепт

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору