Пісна кухня не обов’язково повинна бути прісною або одноманітною. Один із варіантів поживної та насиченої страви — борщ із квасолею. Цей рецепт підходить для посту або для тих, хто віддає перевагу рослинній їжі, але хоче отримати ситний обід.
Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
-
Квасоля червона (суха) — 200 г
-
Картопля — 3–4 шт.
-
Морква — 1 шт.
-
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
-
Капуста — 200 г
-
Томатна паста — 2 ст. л.
-
Олія рослинна — 2–3 ст. л.
-
Часник — 2 зубчики
-
Сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Приготування:
-
Квасолю замочити на 6–8 годин або на ніч, потім відварити до готовності.
-
Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно порізати.
-
У каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю та моркву до м’якості, додати томатну пасту і трохи води, протушкувати 5 хв.
-
Додати до каструлі картоплю, квасолю, капусту, залити водою (приблизно 1,5 л), довести до кипіння.
-
Варити на середньому вогні 15–20 хвилин, додати лавровий лист, сіль, перець.
-
В кінці приготування додати подрібнений часник і зелень, дати настоятися 10 хвилин перед подачею.
Борщ виходить ситним і поживним, повністю пісним, без продуктів тваринного походження.
Смачного!
Читати також: Рогалики з повидлом: класичний домашній рецепт
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
